Nyheter

Förskolan i centrum vid barn- och utbildningsnämndens möte

Nyheter Det är hårt tryck på förskolan men situationen ser bättre ut i år än tidigare

Arkivbild

Det brukar vara en lång kö av barn till förskolan i maj månad, en situation som brukar lösa sig när de äldsta barnen börjar skolan. Sommarmånaderna är det högt tryck med nu är situationen mera gynnsam eftersom det öppnats en avdelning till i Svenarum. Dessutom är det högprioritet på detaljplanearbetet för att bygga två nya avdelningar i Hok omgående och ytterligare två senare.

De diskuterade också personalsituationen inom förskolan där man konstaterar att det är svårt att konkurrera med andra om de legitimerade förskollärare som finns att rekrytera. Man löser situationen genom att anställa dels barnskötare men även förskollärare som ännu inte fått sin legitimation. Man är dock aktiva för att bli en attraktiv kommun att arbeta i.

Nämnden hade också två medborgarförslag att hantera. Det ena handlade om att utbilda all skolpersonal för att kunna hantera hjärtstartare, HLR-utbildning. Förslaget avslogs med motiveringen att den typen av utbildning redan finns i verksamheten och därmed föll förslaget.

Ytterligare ett medborgarförslag handlade om att arbeta för fler driftsformer inom barn- och äldreomsorg. Nämnden konstaterade att det saknades tillräckligt underlag för att ta ställning till frågan vid sammanträdet. Därför föreslogs att frågan skulle gå tillbaka till förvaltningen för att presentera ett bredare underlag till nästa sammanträde. Frågan om återremittering vann i nämnden med tio röster för och tre röster emot. Beslut kommer att fattas på nästa möte som genomförs efter valet i september, men det är så att nämnderna sitter kvar till årsskiftet i nuvarande konstellation, det är bara kommunfullmäktige som ändras i och med valet. De nya nämnderna utses i slutet på året och tillträder vid årsskiftet

Taggar

Dela


1 reaktion på Förskolan i centrum vid barn- och utbildningsnämndens möte

Den planerade förskolan på Södra Park kommer förhoppningsvis aldrig att bli verklighet. Ett byggande innebär att det enda centrala grönområdet relativt
centrumnära kommer att försvinna. Infarten till Södra Park är en av de mest trafiktäta områdena i kommunen Som förälder vill man inte ha sitt barn i en miljö som riskerar barnens hälsa. Nya dagis skall självfallet ligga i de områden där barnfamiljerna bor. Sådana områden är väster om Hjortsjön och det kommande området norr om Torsbo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *