Nyheter

Förskolan i Bondstorp ökar

Nyheter Vid barn- och utbildningsnämndens senaste möte diskuterades förskolan i Bondstorp där 17 platser finns. 20 barn går där nu och tre står i kö.

Arkivbild

En avdelning och maximalt 17 barn. Det är vad som finns i förskolan i Bondstorp. En ökning har setts, och ses framåt våren, och förskolan har fått flytta upp en våning.

– Vi ser många barn i Bondstorp och det är så många små barn att förskolan har valt att flytta upp de äldre barnen till övervåningen. Vi måste ha två avdelningar i Bondstorp, vilket vi inte haft på länge, konstaterar Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

– I övrigt ser helheten bra ut. Vi hoppas inte vi behöver dra igång Fritidens förskola, kommenterar Jenny Larsen (KD) som även nämner att hon tror på en ökning framöver när ”coronabebisarna” kommer in i förskolan.

Fritidshemmen i kommunen har en ”covideffekt” som gör att barnen i fritids har minskat under året. I prognosen i juni månad förväntas det vara ont om plats vid förskolorna i Bondstorp, Byarum, Klevshult, Svenarum, Växthuset, Nyckelpigan, Åviken och Tallbacken. De förskolor som det finns plats i, som prognosen visar i juni månad, är Åker, Hok, Slätten, Petersborg och Gullbäcken.

Den 1 februari gick totalt 739 barn i kommunal förskola på totalt 49 avdelningar. 24 barn väntas in i mars månad, 8 i april och 18 i maj. Största förskolan i kommunen är Åviken som har plats för 100 barn, därefter Bullerbyn och Slätten med sina respektive 96 platser.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *