Nyheter

Förskolans spindel i nät

Nyheter Öppna förskolan invigde sina nya lokaler i Familjecentralen.

Ballonger hängde i taket  [1/6]

Ann-Christine och Helena  [2/6]

Nya fräscha lokaler  [3/6]

Rållan, Ann-Christine och Helena är pedagoger på öppna förskolan  [4/6]

Helena och samordnare Ann-Britt  [5/6]

Öppna förskolan  [6/6]

Hit är alla familjer välkomna som har barn mellan 0–6 år och på invigningsdagen var det 30 vuxna och 38 barn som hade hittat Familjecentralens nya lokal intill sporthallen i Vaggeryd. Två pedagoger jobbar här och en av dom, Rållan, kan både arabiska, kurdiska och svenska. Bra för kommunens nyanlända familjer. Kommunens andra öppna förskola finns på Yxenhaga ute på gamla Hapimag.

– Det här är en mötesplats för föräldrar och barn. Här får man råd, stöttning och hjälp. Bra för våra nyinflyttade familjer att knyta nya kontakter, säger Ann-Chrisin Vilsson som är pedagog på öppna förskolan.

– Många tackar för att vi finns och vi får mycket positiv feedback. Hit kan man komma om man, som förälder, vill lugna ner sig. Fast idag har det varit mycket tjo och tjim, skrattar Helena Andersson.

– Vi kommer att ha babycafé, teater, läsa böcker på biblioteket bland annat under våren. Mycket arrangemang är på gång här hos oss, avslutar Helena Andersson.

Familjecentralen som öppnade i måndags har allt under ett och samma tak. Kvinnohälsovård, barnhälsan och även öppna förskolan.

Se vår artikel från i måndags om familjecentralens första dag här

Sara Mejving

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *