Nyheter

Förskolebarnen ställer ut i Skillingehus

Nyheter Under sommaren har förskolebarn från Bondstorp ställt ut om vattnets kretslopp. Utställningen är belägen vid bibliotekets entré.  

Ett projekt bland förskolebarnen i Bondstorp för att förstå vattnets kretslopp mynnade ut i en utställning i foajén till biblioteket i Skillingehus. I nedan bildspel kan ni ta del av barnens verk.

Vattnets kretslopp är en utställning som är skapad av barnen på Bondstorps förskola avdelning 2 och visar ett litet utsnitt av barnens utforskande kring vatten. Barnens berättelser är det som hela tiden lett projektet framåt och kreativiteten har verkligen flödat under arbetets gång.

Utforskandet började med vilka olika mönster som skapades av vatten, men barnens tankar kom med tiden alltmer att handla om vattnets olika vägar – Hur vattnet åker från den egna toaletten, vidare genom rör till reningsverket där vattnet renas genom olika mekaniska processer, sand och grus, små organismer och djur mm.

Genom projektet har barnen fått möta många olika sätt att förstå sin omvärld och hur de egna handlingarna kan påverka miljön.

 

  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *