Nyheter

Förskoleklass: ”De allra flesta har fått det som önskats”

Nyheter Vid barn- och utbildningsnämndens senaste sammanträde fanns placering av förskoleklass läsår 24/25 med. – För få har valt Svenarum, tråkigt såklart, kommenterar politikerna som fortsätter pausa förskoleklassen på landsbygden…

Totalt 208 elever börjar förskoleklass till hösten. Hälften av barnen, 104 elever, ligger önskan till Vaggeryds förskolor. Men till Svenarum blev det bara en… 

– Vi fick information från förvaltningen om var man önskat sina barn ska börja förskoleklass. De allra flesta har fått det som de önskat. Svenarum var för få, bara en, så där är förskoleklassen fortsatt på paus, berättar förvaltningens tjänsteperson Jimmy Lindberg och fortsätter: 

– Fortsatt högt tryck i Vaggeryd men alla får plats i respektive önskad ort. Hälften av eleverna som börjar förskoleklass till hösten, 208, är det 104 som önskat Vaggeryds tätort. I Skillingaryd börjar 64 barn förskolan till hösten. 

Carl Johansson (M) vice ordförande i nämnden:
– Tråkigt såklart att få har valt Svenarum. 

Taggar

Dela


1 reaktion på Förskoleklass: ”De allra flesta har fått det som önskats”

Förskoleklassen för få. Ja det är klart, ledande skolchefer har ju lyckats och satte spiken i kistan hösten 22 när alla barnen tvingades flytta till Hok.

Det är ju inte direkt så att man ansträngt sig och velat starta upp en ny verksamhet direkt.
Paus är ju trams. Men gjorde allt för att bomma igen och det gick fort! Man gjorde heller inga tappra försök att marknadsföra Svenaruns skola som en attraktiv arbetsplats, trots att vi var många som lämnade förslag på konkreta saker som man hade kunnat göra.

Skolchefernas mål att centralisera skolan till tätorten. Det gick och går ju ättebra?! Hjortsjöskolan har oroande dålig skolkvalite och har växt alldeles för fort. Hok har fått ta emot väldigt många fler elever senaste året än vad som först var tänkt.

Utredningen ang att motivera skolflytt som gjordes och trycktes upp till oss föräldrar väckar känslor fortfarande. Den vara rena parodin där man drog fram intervjuer ifrån pedagoger som redan var avskedade där dem fick yttra sig om Svenarums skolas vara eller icke vara! Otäckt illa skött!

Tror Calle, Joakim mfl hade reagerat om dem var styrande när den gjordes. Då hade ni kunnat se hur illa de kan gå om man inte gör allt man kan som skolchef eller politiker för att rädda upp en skola.

Man har i och med detta sett till att ett flertal familjer inte kunnat förverkliga sin dröm att bo i Svenarums vackra bygd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *