Nyheter

Förskoleplatser kommer att saknas i Hok och Svenarum

Nyheter Aldrig har det varit så många barn i en kommunal förskoleplats som nu

Arkivfoto från förskolan

– Det är en beräknad siffra som vi går efter och totalt sett kommer 753 barn att ha en kommunal plats i förskolan om någon månad. Det har aldrig varit så många barn och vi ser redan nu att det är 46 fler barn än vad tidigare prognoser visat. I våras såg det okej ut, men barnen har ökat under hösten och vi ser att det fortsätter i hög tak, berättar Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

– Vi måste titta på våra utbyggnadsmöjligheter. Vi ligger bra till i Skillingaryd nu när Fågelfors går upp med en avdelning. I teorin finns det dock inte många platser kvar, max fem barn extra om det inte är små barn. I Hok och Svenarum kommer det att saknas det tio platser. Vi måste justera upp vår budget och äska mer pengar. Vi har extra fokus på förskolan, men vi vet att det är trångt i grundskolan också, säger Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Totalt i december månad fanns 700 barn i kommunal förskola. Prognosen i slutet av februari är 753 barn och slutet av april månad 768 barn. Förskolorna där det saknas platser är Hok, Svenarum, Växthuset, Slätten, Södra och Tillbaka. Där det kan finnas enstaka platser under våren är Gullbäcken, Fågelfors, Bullerbyn, Nyckelpigan, Götafors, Fritiden, Klevshult, Åker, Byarum och Bondstorps förskola. Antal barn per avdelning kan stiga till 16 stycken under mars månad och det kan jämföras december månad 2019 som var 15,2. December månad 2018 var antal barn per avdelning 14,6.

Taggar

Dela


5 reaktioner på Förskoleplatser kommer att saknas i Hok och Svenarum

Varmt välkomna att besöka våran förskola , Framtidens förskola i Skillingaryd.
Vi är en liten förskola med två avdelningar.
Vi har platser lediga.

/ Pedagogerna på Framtiden

Ibland skulle en del behöva komma ut i verkligheten (verksamheten) och uppleva de olika förutsättningarna. Likvärdigheten i kommunen förskolor och skolor finns inte.

Vad härligt att BUN-investeringas stopp medföljer att inga vikarier får sättas in och därmed kommer ordinarie personal få slita hårt för att få ihop det. Sämre kvalitet för barnen och med sjukskrivningar att vänta.
Grattis

Varmt välkomna till Förskolan Friskus!
Vi har några lediga platser omgående.

/föräldrar och personal

Hur gick det med den nya förskolan som skulle byggas i Hok? Det lovades guld och gröna skogar med både nytt husområde och förskola. Men detta var ju i valtider.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *