Nyheter

Förslag om att utveckla Vaggeryds IP röstades ner

Nyheter Under måndagskvällen tog kommunfullmäktige beslutet att avslå fullmäktigeersättaren Nexhat Shabani (s) motion om att kommunen ska kontakta Waggeryds IK för att diskutera en utveckling av idrottsplatsen.

Waggeryds IK går bra just nu fotbollsmässigt och gällande seniorverksamheten ligger herrarna i division 3 och damerna kvalade upp till tvåan härförleden. Fullmäktigeersättaren Nexhat Shabani (s) lämnade i mars in en motion om att kommunen ska kontakta klubben för att utveckla idrottsplatsen.

Hans förslag var att man skulle kunna utnyttja ytor i anslutning till idrottsplatsen för att bygga ut.

Kultur- och fritidsnämnden beslutade dock i somras att motionen redan är införlivad i och med förvaltningens uppdrag att med respektive idrottsplatsstyrelse i kommunen att ta fram förslag på långsiktig målsättning för idrottsplatserna.

Kommunstyrelsens förslag till måndagens kommunfullmäktige var att avslå motionen. Socialdemokraternas Kenth Williamsson var en av de som motsatte kommunstyrelsens förslag.
– Upplevelsen är att det behövs mer fotbollsplaner för ungdomsverksamheten då många ungdomar tvingas träna sent på kvällen, vilket gör att det blir svårt att kombinera skola och idrott.

Williamsson menade att idrottsplatsen är en uppskattad mötesplats i kommunen.
– Det är viktigt att verksamheten får förutsättningen att utvecklas så att intresset av idrott kan fortsätta öka och att fler kan bli aktiva, sa han från talarstolen.

Beslutet gick till votering och där vann kommunstyrelsens förslag att avslå motionen med siffrorna 27 mot 13.

Taggar

Dela


5 reaktioner på Förslag om att utveckla Vaggeryds IP röstades ner

Det vore kul med en ny konstgräsplan men hur och var är frågan.
Det vore konstigt att lägga den skillingaryd för deras tre lag.
Framåt WIK

Tänk om!
Bygg nytt mellan Skillingaryd och Vaggeryd och slå samman verksamheterna.
Anläggningarna är dåliga på båda orterna och så även våra badhus.
Tänk vilket bra fotbollslag det skulle kunna bli och även inom hockeyn och bandyn
Kommunen borde skapa dessa förutsättningar så att allt kunde bli bättre i stället för lite plåster på det som är sämst och måste lagas lite för stunden

Visioner om att utvecklas och förbättras
Ligger även i tiden med tanke på den utvecklingen vår kommun står inför i företagsetableringar och den tänkta befolkningsökningen som vi ”tror” på

Givetvis konstgräs i Skillingaryd. Linus motionerade om det för många år sedan och då la man planen Vaggeryd! Det är dags att satsa på Skillingaryd och bästa alternativet är A-planen på Movalla.

Vad som avlastar Vaggeryds idrottsplats är en konstgräsplan i Skillingaryd. Fotbollen kan bara utnytja naturgräsplanerna knappt 4 månader om året. Det är tidigt på våren och sen höst verksamheterna kolliderar mellan fotbollsklubbarna i kommunen.

Kan bara hålla med Runo!
Se till att få till en konstgräsplan på grusplanen vid värmeverket i Skillingaryd med värmeslingor under.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *