Nyheter

Förslag om byggnation på betes- och åkermark

Nyheter En kommunmedborgare vill att Vaggeryds kommun tar ett beslut om att inte bygga hus på betes- och åkermark.

I förslaget kan man läsa; ”Dessa marker ska i första hand producera mat till människor och djur och i andra hand påverka till ett ökat bestånd av blommor och därmed öka insekternas antal, framför allt pollinerar”

Kommunfullmäktige beslutade att skicka det vidare till kommunstyrelse för beredning.

Arkivbild

Taggar

7 reaktioner på Förslag om byggnation på betes- och åkermark

Tycker det är en otydlig och populistisk formulering. Vill vi inte ha en levande landsbygd? Var går gränsen mellan produktiv åker/betesmark och lämpliga tomter? Minns hur omöjligt det var med byggnation på landsbygden under 60- och 70-talet, hur unga familjer nekades att få bygge på landsbygden. Idag längtar många bort från homogena villaområden, många är uppvuxna på landsbygden och vill ge sina barn samma möjlighet.
Vår kommun är en typisk ” landsbygdskommun”, där det går att kombinera jordbruk och lämplig villabebyggelse.

Bra skrivet Kerstin. Varje fall bör tas individuellt och se till omständigheterna. Man kan inte dra alla över en kam. Ta vara på de som vill ut till landsbygden annars kommer vi till slut till skolor som ska stängas för det inte finns några barn.

Nästa steg efter kommunalisering av all åker och betesmark är ett förstatligande och en definitivt död hand över vad som borde ha varit en levande landsbygd.

Niclas Nordqvist,
Vilken betydelse har presumtiva möjligheter till samhällsutveckling, på även något åkermark för produktionslantbrukets kreditvärdighet i ett övergripande nationellt perspektiv och därmed produktionslantbrukets möjligheter att få finansiering för investeringar till rimliga villkor?

Det va en klok kommuninvånare som tyckte vi inte vi ska bygga på vår odlingsmark.
Kolla in filmen Jorden vi ärvde Mycket skrämmande fakta.
Dags att lära våra barn hur maten kommer på bordet. Inte bara gå till Ica eller Hemköp typ..
Taraxacum offinalis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *