Nyheter

Förslag om detaljplan för villatomter utanför Byarum

Nyheter I slutet på förra året inkom en ansökan om planbesked. Den syftar till att upprätta en detaljplan för att kunna bygga bostäder på fastigheten Ammelund 1:6.

Foto: Vaggeryds kommun

Ansökan har kommit från en privatperson som vill använda marken för att bygga bostäder. Ammelund 1:6 ligger nordväst om Byarums samhälle och omfattar omkring 2,4 hektar. Avsikten är att hela fastigheten ska exploateras. Idag finns ingen befintlig bebyggelse där. Totalt räknar man i ansökan om att kunna bygga 17 hus 1 och 1,5-plan, på tomter som blir omkring 1000 kvadratmeter.

I det förarbete som har gjorts konstateras att det inte finns något riksintresse inom området eller andra skäl som omöjliggör detaljplan varför det föreslås att kommunstyrelsens arbetsutskott ska lämna ett positivt planbesked.

Mark och vegetation är sådant att det är möjligt att bygga och i området finns inga särskilda naturvärden och det ligger heller inte inom strandskyddsområde.

Man pekar också på att det finns en fungerande trafikinfrastruktur där man dock bör göra bullermätning med tanke på närheten till E 4 och järnvägen.

Fastigheten ligger utanför området för kommunalt vatten och avlopp, men det är möjligt att lösa med utbyggt VA-nät. För elförsörjningen behöver befintlig transformatorstation i Byarum förstärkas. Vidare ser man inga hinder att förse området med fiber.

Detaljplanen ska göras av en konsult som är godkänd av kommunen men anlitas och bekostas av exploatören.

I samband med arbetet kan tillkomma frågor som dagvattenhantering, eventuell förorenad mark och arkeologiundersökning.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *