Nyheter

Förslag om kommunal fastighetsskötsel remitteras vidare

Nyheter Kommunfullmäktige har sagt sitt. Motionen om att ta tillbaka fastighetsskötsel och lokalvård hamnar på kommunstyrelsens bord.

– Vi har funderat på den här motionen länge. Den här måste behandlas snabbt och inte bli liggandes. Vi ska ha besked om detta innan nuvarande avtal tar slut samt även innan nästkommande budget klubbas, säger Anna-Karin Slunge (S). 

Ledamöterna skickade motionen till kommunstyrelsen för beredning. 

Bakgrund och skäl: Vi har erfarit att bristerna i underhållet hör samman med att dessa tjänster utförs av externa aktörer. Detta har lett till oklarheter om vem, vad och hur saker ska göras. En återgång till kommunal regi ger förutsättningar för att ta ansvar för helheten och lättare att kontrollera kvaliteten. 

Vi ser även att det för eleverna ger en ökad trygghet om alla vuxna som dagligen finns i förskola och skola hör till samma huvudman och kan hjälpa till att arbeta förebyggande, inte minst rörande trygghet och medverka i arbetet enligt skollagens sjätte kapitel: Åtgärder mot kränkande behandling.

Vår förhoppning är även att fastighetsskötare och lokalvårdare på detta sätt ska få en ökad gemenskap på arbetsplatsen då all personal har samma huvudman och kommer att mötas på t ex arbetsplatsträffar och personalrum.

Arkivbild

Taggar

Dela


5 reaktioner på Förslag om kommunal fastighetsskötsel remitteras vidare

Det är ett mycket dåligt förslag.
Det faktum att det eftersatta underhållet av fastigheterna har absolut inget att göra med vem som ansvarar för fastighetsskötseln. För er som inte vet så har det med hur mycket pengar man har hyran för planerat Underhåll. Höj hyran och avsätt mer pengar för underhåll, så får ni bättre fastigheter.

Ja, kloka tankar men kommer säkert att förhalas och dras i långbänk som mycket annat i femklövern.

Klart det blir dåligt underhåll med ”många kockar” och som låter vinst gå före långsiktighet och kvalitet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *