Nyheter

Förslaget: Brev delas ut var tredje dag

Nyheter Från postutredningen lämnas nu förslag på att Posten ska få tre, istället för två dagar, på sig att dela ut breven. 

Sedan 2000 har den totala brevvolymen minskat med 47 procent och den utvecklingen väntas fortsätta. Tidigare regering tillsatte en utredning för att se hur postverksamheten i landet ska finansieras. Under måndagen lämnade utredaren över sitt förslag till nuvarande regering.

Utredningen föreslår att dagens krav på att dela ut post inom två dagar ändras till tre dagar. 

Arkivbild

Taggar

Dela


11 reaktioner på Förslaget: Brev delas ut var tredje dag

Postterminalerna har problem redan nu att hinna med på grund av två dagars leverans då det hopar ihop sig för mycket. Kan ju knappast bli bättre med tre dagar.

Postnords brevutdelning upphör nog snart.
Det blir högst två år till, sedan är det slut. De får brev som skickas kan tidningsbuden dela ut.

Helt otroligt!
Vissa saker skickas ju inte digitalt, sedan tar det över två veckor för ett brev att komma från Skillingaryd till Vaggeryd…
Bankbrev som kommer senare än när brevet skulle skickats tillbaka. Man får ju vara tacksam att något kommer fram över huvud taget.

Det var Maud Olofsson (C) som 2009 drev igenom sammanslagningen av de två ländernas postverksamhet och bildade Postnord inte Socialdemokraterna. Det var en riktigt dålig affär dock var köpet av Nuon ännu sämre.

Nej gå tillbaka till alla dagar utom lördagar-söndagar nu när vi vet att var den S-ledda regeringen som låg bakom detta att lägga ner svenska posten.

Nej, det var inte Socialdemokraterna. Det var Maud Olofsson i Centern som stod bakom sammanslagningen med Danmark. Rätt ska vara rätt. 🙂

Snart är vi nere på en gång i veckan. Och ett förslag på att få statligt stöd. Måste vara bra att vara vd på posten. Hög lön trots försämringar.

Detta är fullkomligt besinningslöst. Börja med att återskapa Kungliga Postverket. Där jag bodde i Lund sprang tre olika postbolag om varandra i trapporna – därför ett det kostade dem mindre än vad de fick in i porto. Men på andra ställen kostar det mer än portot, och då vill dessa profitbolag inte vara med, då lämnar de jobbet åt Posten. Posten får ekonomiska problem och möter detta genom att försämra postutdelningen. Därför borde man återskapa postmonopolet som en statligt ägd samhällsnytta.

Varför inte gå längre sluta helt att dela ut posten.
För det verkar som vår välfärd monteras ner mer och mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *