Nyheter

Förslaget: Bygg inte vid Hjortsjöns nordöstra del

Nyheter Under kommunfullmäktiges senaste sammanträde beslutades det att anta detaljplanen Östra strand i Vaggeryd. Några timmar tidigare avhandlades Vaggerydsförslaget från medborgaren att inte bygga där…

Ett Vaggerydsförslag från en kommuninvånare inkom till kommunfullmäktige och ordförande Mats Oskarsson (M) kommenterar: 

– Det här förslaget handlar om att riva upp ett beslut som ännu inte är taget, att inte bygga vid Hjortsjöns nordöstra del. Beslutet ska tas i kväll, menade Mats Oskarsson (M) några timmar innan punkten ”Detaljplan Östra strand” skulle avhandlas. Ledamöterna godkände förslaget och skickade den vidare till kommunstyrelsens för beredning, beslut och delgivning till kommunfullmäktige. 

I förslaget finns att läsa: ”Jag vill att beslutet att bygga hus vid Hjortsjöns nordöstra del ska rivas upp. Barrskogen som växer där är unik. Den hyser ovanliga arter som spindelblomster, korallrot, ögonpyrola och slåtterblomma. Om skogen avverkas försvinner den sista fina ortsnära granskogen i Vaggeryd. Vi måste bevara sådana fina miljöer till kommande generationer. Vår generation kan inte fortsätta förstöra fin natur för att somliga ska bo fint”. 

Taggar

Dela


1 reaktion på Förslaget: Bygg inte vid Hjortsjöns nordöstra del

För biologisk mångfald och miljön är det viktigt att inte exploatera det området.
Finns andra områden som är betydligt bättre ur detta hänseende.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *