Nyheter

Förslaget: Fyrverkerier bara tillåtet en viss tid

Nyheter Kommunen håller just nu på att revidera den lokala ordningsföreskriften och när den är antagen kommer det regleras när fyrverkerier får användas… 

Ordningsföreskrifterna har varit hos tekniska nämnden i januari månad och då berättar nämndens ordförande Kenth Williamsson (S);
– Det var länge sedan vi reviderade detta. Den som vi har nu antogs 2015 och det har förändrats en del sedan dessa. Vi har tittat på hur SKR bedömer bland annat. Förutom vi är det social-, kultur- och fritid, kommunstyrelsen och miljö- och byggnämnden så bredden finns. Det kommer att bland annat bli en förändring på när fyrverkerier får användas. Vi skärper till det här en aning och det är tillåtet på påskafton, valborgsmässoafton och nyårsafton från kockan 18-24 samt påskdagen, första maj och nyårsdagen mellan 00 till 01. 

I övrigt kommer ridning i motionsspår övergå till lokala trafikföreskrifter. Text om uthyrning av enpersonsfordon tillkomma, under torghandelföreskrifter ska det vara krav på F-skattebevis, kommunala skolgårdar (inte föreskolegårdar) blir offentliga platser efter verksamhetstid mellan klockan 18-22 på vardagar samt på helger mellan 08 till 22 samt reviderade höjder för markiser, flaggor och skyltar över gång-, cykel- och körbana. Förtäring av lustgas på offentlig plats föreslås regleras i de lokala ordningsföreskrifterna på samma sätt som alkoholförtäring.

I kommunstyrelsens sammanträde fanns under förra veckan ordningsföreskrifterna.

Gert Jonsson (M), kommunstyrelsens ordförande: 
– Vi ser en minskning av lustgas och vi tror att det är tack vare den samlade informationen om skadorna som uppstår när detta används men att vi vill ha med den i ordningsföreskriften också.

De lokala ordningsföreskrifterna ska antas av kommunfullmäktiges ledamöter innan den träder i kraft. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *