Nyheter

Förslaget: Gång- och cykelväg intill tungt trafikerad väg

Nyheter Ett Vaggerydsförslag inlämnades till kommunfullmäktige om önskan att anlägga en gång- och cykelväg utmed länsväg 152. – Vi vågar inte gå på vägen, skriver förslagslämnarna… 

Tung trafik på olycksdrabbad väg mellan Skillingaryd och Häradsköp

Förslaget i sin helhet: ”Vi föreslår kommunfullmäktige besluta att anlägga en gång- och cykelväg längs med väg 152 vid sydöstra delen av Skillingaryd. 

Vi som bor utmed väg 152 skulle önska det då det är väldigt mycket trafik som kör fort. Det är en 80-sträcka, men de flesta håller en hastighet över 100 kilometer i timman. 

Det finns ingen vägren att gå på då vägen är väldigt smalt tilltagen. Går man eller cyklar får man slänga sig ner i diket om det kommer stora fordon eller fordon på båda vägbanorna. Vi som bor längs med vägen vågar inte ha ute våra djur eller barn på vägen så de kan inte ta sig till samhället och vi vågar inte gå uppe på vägen. 

Denna vägsträcka har genom åren erfarit en hel del trafikolyckor samt viltolyckor. Tamdjur har blivit ihjälkörd. Därför anser vi boende utmed länsvägen att den ej är lämplig att varken gå eller cykla för någon. 

Förslaget vi lämnar är att gång- och cykelvägen ska gå från Anderssons Mekaniska vid Stenvadet och där man använder den gamla Åkersvägen som redan finns. Det blir då en kortare sträcka som behöver anläggas för en cykelväg. Stora delar av vägen finns redan så kostnaden för denna sträckan kan bantas ner en hel del då befintlig väg används. 

Denna gång- och cykelväg skulle erbjuda en fantastisk slinga för Skillingaryds samhälle att på ett trafiksäkert sätt skapa ett värde ur hälso- och friskvårdssynpunkt. Det skulle ge kommunens invånare en fantastisk naturupplevelse”. 

Vaggerydsförslaget som boende utmed Åkersvägen lämnade in, godkändes av kommunfullmäktige och skickades vidare till tekniska nämnden för beredning, beslut och delgivning. 

Taggar

Dela


4 reaktioner på Förslaget: Gång- och cykelväg intill tungt trafikerad väg

Håller med inte mycket plats för cyklister och gående , farlig vägsträcka och en del olyckor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *