Nyheter

Förslaget: Hjärtstartare till särskilda boende

Nyheter I ett Vaggerydsförslag till kommunfullmäktige har Skillingarydsbon lämnat in ett förslag om hjärtstartare till Mejeriet, Furugården och Sörgården… 

Arkivbild

I förslaget som godkändes av kommunfullmäktige finns att läsa att ”på våra äldreboende finns mycket personal, alla vi kan drabbas av ett hjärtstopp. Här rör sig också många äldre i verksamheterna på Furugården, Mejeriet och Sörgården. Inte bara de som bor på boendet utan även personer som medverkar i olika former av verksamheter, såsom rehabiliterande trängin eller bara för att gå och äta i restaurangerna. Dessutom finns många anhöriga som besöker de särskilda boenden dagligen. Inte minst ur arbetsmiljösynpunkt vore det bra med hjärtstartare på dessa ställen då det i dag inte finns alls…”

Skillingarydsbon önskar därför att kommunens ledande politiker tar beslut om hjärtstartare till tre av kommunens största arbetsplatser, våra särskilda boenden. 

Kommunfullmäktiges ledamöter godkände Vaggerydsförslaget och lämnade över det till kommunstyrelsen för beredning, beslut och delgivning. 

Taggar

Dela


4 reaktioner på Förslaget: Hjärtstartare till särskilda boende

Mycket bra förslag, och jag tycker att det även ska gälla gruppbostäder och daglig verksamhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *