Nyheter

Förslaget: Läromedel till alla barn och ungdomar

Nyheter Ett Vaggerydsförslag inlämnades till kommunfullmäktige gällande läromedel till barn och unga. – Jag vill att kommunen tar ett policybeslut, kanske en lånevagn till våra elever, nämner kommuninvånaren till kommunfullmäktige…

Läromedelsförslaget godkändes av kommunfullmäktige och lämnades över till barn- och utbildningsnämnden för beredning, beslut och delgivning. 

Förslaget i sin helhet: ”Jag vill lämna in ett förslag om att alla elever som har behov har tillgång till läromedel på sina skolor i kommunen. Sedan flera år har kommunen satsat på digitala resurser och minskat läromedelsinköpen. Detta får flera negativa effekter som att eleverna som har behov att låna med sig en bok hem till att läsa eller prov, inte får låna hem för att det inte finns att låna… 

Det får till följd att föräldrar får svårt att hjälpa sina barn hemma med läxor och prov. Det kan ju inte begäras av föräldrar som inte är utbildade lärare ska kunna veta allt om exempelvis optik eller franska revolutionen. Det finns mycket forskning på att de elever som saknar läromedel får sämre resultat i de hem man inte kan få stöd. 

– Jag vill att kommunstyrelsen och berörd förvaltning tar ett policybeslut att alla barn och ungdomar i Vaggeryds kommun ska ha tillgång till läromedel att låna hem vid behov. Då måste alla skolor få möjlighet att kunna köpa in läromedel så det räcker till exempelvis en lånevagn som lärarna har hand om eller i de bästa av världarna att varje elev får en lärobok när de börjar ett ämne. Vill vi att våra barn och ungdomar ska få rätt förutsättningar i sin utveckling så måste man ge dem förutsättningar de förtjänar i ett modernt samhälle, menar kommuninvånaren i sitt Vaggerydsförslag till kommunfullmäktige. 

Taggar

Dela


1 reaktion på Förslaget: Läromedel till alla barn och ungdomar

Så bra förslag!! Detta borde vara en självklarhet, blev så förvånad när dottern inte hade med sig en lärobok hem inför första stora provet. Det enda som fanns var egna anteckningar, svar på frågor som stod i boken men frågorna var ju kvar i läroboken i skolan så det var inte så lätt att få ihop helheten-ett oerhört oklokt system. Om detta system ska fortlöpa och detta förslag inte blir accepterat behöver pedagoger utveckla andra system för att elevernas instudering ska fungera även utan lärobok-det gör det inte idag. Idag använder man sig av lärobokens pedagogik inte så lätt utan lärobok!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *