Nyheter

Förslaget: Låt kommunanställda leasa cykel

Nyheter I ett förslag till kommunen har medborgaren önskat att kommunanställda ska få leasa en förmånscykel

Arkivbild

Förslaget lämnades in under kommunfullmäktige där medborgaren hade skickat med klipp från kommunens friskvårdstjänst där man beskriver en förmånscykel: ”Det är en fantastisk förmån som arbetsgivare kan erbjuda dig som är anställd. Detta ger dig möjlighet att enkelt leasa en cykel genom ett månatligt och automatiskt avdrag på din bruttolön under en treårig period. Därefter erbjuds du att köpa ut cykeln för det låga restvärdet. Tack vare den förmånliga beskattningen är totalpriset i snitt 20–35 procent billigare än om du skulle köpa en cykel utan att nyttja din förmån”. 

I förslaget finns även angivet att det inte är någon månadskostnad för arbetsgivaren utan kostnaderna jämnas ut av besparingar på sociala avgifter, så cykelförmånen blir kostnadsneutral för arbetsgivaren. Dessutom räknar man med att företaget i det långa loppet sparar pengar genom att erbjuda personalförmåner, då ökad produktivitet och lönsamhet har visat sig vara en följd av friska och engagerade medarbetare. 

Månadskostnaden för den anställde beror på cykelns ursprungspris, är det en dyrare cykel så blir månadskostnaden också högre. Det går att spara upp till 20–35 procent av cykelns ursprungspris genom att köpa den med sin cykelförmån. 

Kommunfullmäktige godkände förslaget och lämnade det vidare till kommunstyrelsen för beredning och beslut. 

Taggar

Dela


Läs mer

”Krabbigt” med förmånscykel

2 reaktioner på Förslaget: Låt kommunanställda leasa cykel

Jätte bra idé för då kanske det skulle finnas lite fler parkeringar i centrum. De kan ju även ställa sig nere på Slätten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *