Nyheter

Förslaget: Riv och bygg nytt

Nyheter I ett Vaggerydsförslag till kommunfullmäktige lämnade två Skillingarydsbor in förslaget om att riva gamla vårdcentralen och att ny detaljplan omgående upprättas

Arkivbild

I förslaget finns att läsa att de två Skillingarydsborna anser att kommunen ska riva den befintliga byggnaden och att en ny detaljplan omgående upprättas som medgiver bostäder i kombination med vårdinrättning på plan 1, skyddsrum och garage under jord samt totalt fem plan ovan mark. 

– Vi anser att kommunen utarbetar förslag på tredimensionell ägd byggnad, där Region Jönköping äger nedre plan i byggnaden för inrättning av vårdcentralen. Regionen har framfört krav på att äga byggnad för vårdcentral. Vi föreslår detta nu när utredning pågår avseende hur den äldre vårdcentralen i Skillingaryd skall hanteras, berättar Skillingarydsborna. I förslaget finns också att läsa: 

– Att prioritera detta projekt är nödvändigt dels med tanke på den tillfälliga lösningen av vårdcentralen i Skillingaryd är begränsad till att börja med i fem år, där två år redan har gått. Slätten kommer då att frigöras för en ny detaljplan som ger en efterlängtad möjlighet att uppföra bostäder. Att vårdcentralen placeras i bottenvåningen vid Ljungberghsgatan gör att eventuellt ljud från järnvägen tas upp av vårdcentralen och inte bostäderna som ligger högre upp i byggnaden. Tredimensionellt projekt ger, enligt en lag från 2004 möjlighet med olika ägare på varje plan i en byggnad. 

Kommunfullmäktiges ledamöter godkände förslaget och lämnade över det till kommunstyrelsen för beredning. 

Taggar

Dela


10 reaktioner på Förslaget: Riv och bygg nytt

Tänk att kommunledningen inte lyssnade till städerskan och personalens oro när se såg mögel i fönstren och andra tecken. Flera år gick och så blev vårdcentralen ett hälsoproblem. Skam åt poliser som inte lyssnar …..

Oavsett vad som händer med byggnaden måste den ju rivas med grunden och byggas nytt pga all fukt och mögelangrepp enligt expertis vad jag hört. Hoppas inte kommunen gör det halvdant och bygger nytt över den gamla grunden!!

Omöjligt med nuvarande styre tyvärr för mer bokstavstrogna i toppen är nog svårt att hitta. Klart det går att göra om detaljplanen om man vill, men vill man inte så går det inte! Typexempel på detta är ju tex grön/röd skyltar vid våra större skolor vilket är sorgligt att se beslutet i den frågan. Eftersom detta förslaget inte kommer från GerKen så avslås det direkt.

Konstruktivt, pragmatiskt och bra tänkt, dock kommer Skillingehus behöva rejäl utbyggnad så inbegrip detta i tankar på ny detaljplan.

Hoppas verkligen att den blir tredimensionell när den är färdigbyggd. Tvådimensionella byggnader kan kännas lite trång och klaustrofobisk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *