Nyheter

Förslaget: Se över trafiken på Dalagatan

Nyheter En boende på Esplanaden/Dalagatan i Vaggeryd har lämnat in ett förslag till kommunfullmäktige gällande trafiksäkerheten på en smal och trång central gata.

Hjälper hastighetssänkning på Dalagatan?

I förslaget finns att läsa: 

”Här varvas villor, stora hyreshus och Furugården. På Dalagatan står bilar parkerade på befintliga snedparkeringar men också i hög utsträckning på båda sidor av gatan. Många delar av Dalagatan går det inte att få möte, det är för trångt. 

I och med de stora hyreshusen och Furugården bor och visas, som ni förstår, många människor i området och det är många barn, vuxna och äldre som rör sig på Dalagatan. 

Dalagatan är smal, trång gata med dålig sikt där mycket folk vistas. Trots detta är hastigheten på denna gata 50 kilometer i timman, utan några farthinder eller enkelriktat”

Tro mig att det går fort förbi mellan barn och bilar när många väljer att använda Dalagatan som genväg. Det är bara en tidsfråga innan det händer något. Jag ber er politiker att se över detta innan som sagt det händer något allvarligt. Många som åker förbi på Dalagatan verkar inte bry sig om att det när som helst kan springa ut skymda barn bakom bilar och liknande, och anpassar därför inte hastigheten därefter, skriver Vaggerydsbon i sitt förslag. 

Kommunfullmäktige godkände förslaget och beslutade att skicka det vidare till tekniska nämnden för beredning, beslut och delgivning. 

Taggar

Dela


3 reaktioner på Förslaget: Se över trafiken på Dalagatan

Gör om Dalagatan och Smedjegatan ( är också 50 tillåtet) till gator med skyltar för gångfartsområde.

Det är väl ingen som kör 50 på den gatan, det går inte köra så fort, då som nämnt står bilar parkerade utefter gångbanan vid furugården, parkerar man på andra sidan så finns det en skylt som talar om att det är parkerings förbud åt det hållet. Men ett förslag är att Vsbo ordnar fler boende parkeringar eftersom det är de som bor i hyresfastigheterna som parkerar där det helt enkelt finns plats att parkera och ser till att bilar som är anställda och stått på sned parkeringen ett bra tag flyttas så boende som använder sina bilar kan nyttja dessa parkeringar.

Okej och det vet du att det inte är någon som gör? Är detta en fråga som påverkar dig? I med att du verkar väldigt insatt. Man borde definitivt inte köra 50 där men många genar via Dalagatan och då med väldigt hög fart. Jag bor nämligen på Dalagatan och har daglig erfarenhet av att förskräck se och möta bilar som verkar skita i att det inte går eller att man inte bör köra fort där.
Absolut håller jag med dig om parkeringarna, där behövs också åtgärd, men det tar inte bort behovet av att kolla över övrig säkerhet också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *