Nyheter

Förslaget: Trasiga gungor rapporteras med QR-kod

Nyheter Ett medborgarförslag om en lättare rapporteringsväg från medborgare till tekniska kontoret lämnades in under kommunfullmäktige

Arkivfoto på en lekplats i kommunen

Vaggerydsbon önskar att en lättare rapporteringväg för en rad olika incidenter till kommunen och gata/parkavdelningen. Förslagslämnaren jobbar i grannkommun där man har en fenomenal mobilapplikation som heter ”Trivs i Jkpg”, där man kan rapportera skadegörelse, klotter, slukhål med mera på ett enkelt och smidigt sätt. 

– Det skulle öka medborgarservicen men även underlätta för er som jobbar på kommunen att på ett mer snabbare och effektivare sätt åtgärda de problem som rapporteras in. Man skulle kunna börja litet och sedan skala upp när organisationen känns mogen och man kan hantera inkomna ärenden. Allt som oftast när jag går med min son och dotter till de olika lekplatserna så finner jag diverse åtgärder som behöver tas itu med. Det kan vara trasiga gungor till överfulla papperskorgar. Här skulle man lätt kunna skapa exempelvis en QR-kod för inrapportering, laminera denna och fästa upp vid respektive lekplats, hälsar Vaggerydsbon som lämnade in förslaget till ledande politiker. 

Förslaget godkändes av kommunfullmäktige och lämnas vidare för handläggning. 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Förslaget: Trasiga gungor rapporteras med QR-kod

Qr-kod är smidigt men det finns även telefonnummer och mejladress på informationsskylt vid de kommunala. Jag har mejlat ett par gånger och fått snabb återkoppling.
Redaktionen: OBS! Använd inte engelska uttryck när det finns bra svenska som vi ändrat till här.

Här misstänker jag nog att en tanke i horisonten med QR-koderna kommer vara att peka dessa mot exempelvis rätt lekplats med hjälp av latitud och longitud samt att ärende inrapporterat per automatik kommer in i ett arbetsflöde med ärendenummer och där man lätt kan se en överblick för statistik med mera.

Det kan tyvärr ibland vara svårt att hålla uppföljning och statistik med inkommande e-post som avser direkta felavhjälpande önskemål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *