Nyheter

Försöket med matlådor fortsätter

Nyheter En majoritet av socialnämndens ledamöter sa i dag ja till att i ytterligare ett år fortsätta försöket med matlådor som skickas från Märsta i Stockholm till boende i kommunen.

Erika Gunnarsson Kibowa var en av två som ville avbryta försöket med matlådor från Märsta. Arkivbild

Två ledamöter ville avbryta försöket: Erika Gunnarsson Kibowa (V) och Fredrik Nord (OBEROENDE).

Arbetsutskottet hade fyra alternativ för framtiden och hade matlagning i nya Mejeriet i Skillingaryd som huvudalternativ, men beslutet blev att förutsättningslöst ta fram underlag för ett kommande beslut.
Avtalet med företaget Sodexo gäller nu fram till 12 juni 2019.

– Vår ambition är att vi vill se att maten lagas till här, säger nämndens ordförande Anki Löfstedt (M).
– Från Socialdemokraterna är vi överens om att maten ska lagas till här men att man delar ut matlådor varje dag är inte lämpligt, säger Peter Fransson (S), som är vice ordförande och tänker på distributionskostnader och miljön.
I dag transporterats matlådorna till de boende en gång per vecka för uppvärmning på plats.

De flesta är nöjda med den mat man får och endast sex personer har sagt nej till en fortsättning med hänvisning att maten inte är bra.
Just nu distribueras matlådor till knappt 50 hushåll.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Försöket med matlådor fortsätter

Jag skulle personligen inte äta en matlåda äldre än 3 dagar. Ägg och pyttipanna där ägget är stekt 14 dagar tidigare. Jag förstår inte hur man kan rösta för att fortsätta ge våra föräldrar och mor/farföräldrar sån skitmat!

hur kan man göra så mot våra äldre och skolbarn? Nä fy! Se istället till att stoppa andra pengar till nya i detta landet så vi kan ge bra mat till de äldre och våra svenska barn och andra också! Dålig V-politik och S-politik

Vill göra några förtydliganden.

S-gruppen vill flytta hem matlagningen från Märsta och skapa en lösning som är hållbar över tid, både vad gäller kvalitet, ekonomi och miljö. Vi har röstat för att förlänga avtalet med Sodexo för att ge förvaltningen tid att förbereda en sådan lösning.

Att inte precisera Mejeriet som det blivande matlåde-köket handlar om att tidsplanen för Mejeriet känns oklar. Vi vill inte riskera att behöva förlänga ytterligare ett år. Vi vill veta mer om de alternativ som förvaltningen presenterade idag.

Att köra ut maten varje dag är inte olämpligt, som tidningen har valt att uttrycka det, men det känns orimligt med tanke på ekonomi och miljö. Det upplägget kan man förstås välja att ändra längre fram, om man vill och har råd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *