Nyheter

Försökte avvärja bråk – polis knivskuren

Nyheter En man har gripits misstänkt för mordförsök efter att en polisman blivit knivskuren i Jönköping i natt.

Genrebild: David Alin

Vid tretiden larmades polis om att en person ska ha blivit knivskuren i den södra delen av centrala Jönköping. Enligt uppgifter till P4 Jönköping var det en ledig polisman som gick emellan för att stoppa ett bråk. Målsägande fördes med ambulans till sjukhus efter händelsen. Skadeläget är ännu okänt men den drabbade ska enligt uppgifter varit vaken och talbar, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen har under natten spärrat av brottsplatsen för att utföra en teknisk undersökning. Polisen har även inlett en förundersökning gällande försök till mord. En person har senare gripits under morgonen, uppger polisen på sin hemsida.

På polisen.se finns följande information:

Rättelse: Tre personer har gripits till följd av händelsen. Det rör sig om två kvinnor 40- respektive 35-årsåldern. Den tredje personen är en man i 55-årsåldern.

Uppdatering 08:59: Åklagare har beslutat att häva gripandet för de två kvinnorna. Mannen som greps har anhållits på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

Uppdatering 11:05: Den skadade mannen är en polisanställd som utsatts för brottet då han försökt avstyra ett bråk. Mannen fördes till sjukhus efter händelsen men har under morgonen fått åka hem. Han mår efter omständigheterna bra.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *