Nyheter

Första omgången av vaccineringen klar – nu är det dags för andra dosen

Nyheter På några veckor har boende på kommunens vård- och omsorgsboenden erbjudits den första dosen av vaccin mot covid-19. Nu påbörjas vaccination med dos nummer två.

Sista dagarna under förra året gavs första vaccinationssprutan i kommunen. Arkivbild från kommunen

Den 28 december gavs den första vaccinsprutan mot covid-19 på Furugården i Vaggeryd. Sedan dess har det varit intensiva dagar för personalen inom socialförvaltningen med att planera och genomföra vaccinationer. På särskilt boende återstår någon enstaka som ännu inte fått sin första spruta på grund av medicinska skäl, annars har samtliga som bor på kommunens vård- och omsorgsboenden fått den första sprutan. Idag började den andra dosen att ges på kommunens särskilda boenden.

Vaccination enligt plan
Totalt har drygt 130 doser getts i Vaggeryds kommun. Under dagen har 18 vårdtagare fått sin andra dos vaccination mot covid-19. I morgon är det dags för ytterligare 35 till 40 personer att få den andra sprutan.

Vaggeryds kommuns har vaccinerat i takt med att vaccin levereras till kommunen och vaccinationsplanen följer det som upprättats av Folkhälsomyndigheten.

– Vi har nu vaccinerat första dosen på kommunens vård- och omsorgsboenden och idag påbörjade vi vaccineringen med den andra dosen. Personer som av någon anledning inte har kunnat vaccineras vid det första tillfället kommer att erbjudas nytt tillfälle så snart som möjligt, säger Dorya Gustafsson, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Vaggeryds kommun.

– Arbetet med vaccinationerna går enligt plan och personalen har gjort, och gör, ett fantastiskt arbete med att få alla detaljer kring vaccinationen på plats, säger Lotta Damberg, socialchef i Vaggeryds kommun.

Vaccination pågår
Det är Sveriges regioner som ansvarar för att utföra vaccineringen mot covid-19 och planeringen för vaccinationer i Jönköpings län utgår från Folkhälsomyndighetens nationella plan. Nu pågår vaccination av personer på äldreboende, vaccination av personer med hemsjukvård och hemtjänst, samt personal inom äldreomsorgen i Jönköpings län.

Personal inom omsorgen i Vaggeryds kommun erbjuds vaccination på Vaggeryds respektive Skillingaryds vårdcentraler i anslutning till sitt arbetspass.

Källa: Pressmeddelande från Vaggeryds kommun

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *