Nyheter

Första politiska mötet om vindkraftpark Boarp

Nyheter Nu har ledamöterna i kommunstyrelsens arbetsutskott börjat förbereda ställningstagandet inför remissvaret till miljöprövningsdelegationen om vindkraftspark Boarp.

Några beslut togs dock inte.
– Det handlade mest om en första dialog där inga beslut togs. Men frågan kommer återigen upp vid nästa sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott, berättar oppositionsrådet Kenth Williamsson (S).
Nästa sammanträde sker den 15 februari.

Arbetsutskottet uttalade sig som remissinstans om utökad täkt av berg och morän samt mellanlagringsverksamhet och tillverkning av asfalt eller oljegrus inom fastigheterna Mörkebo 1:2 och Pukarp 1:16.
Utlåtandet lyder: Med hänvisning till att det avsedda verksamhetsområdet inte finns upptagen i ÖP (översiktsplanen) samt att Sökanden vidtagit åtgärder för att begränsa eventuella störningar på närliggande bostadsfastigheter och naturmiljö, anser kommunledningskontoret att den ansökta täktverksamheten bör meddelas tillstånd.

Vidare godkändes förslaget till detaljplan för kvarteret Illern i Skillingaryd, utan att lämna några synpunkter.
Sak samma med den nya detaljplanen för kvarteret Gästgivaren 3 och 9 i centrala Skillingaryd, alltså mejeritomten.
Dessutom godkände kommunstyrelsens arbetutskott exploateringsavtalet, som vi tidigare berättat om,  för det nya bostadsområdet Lyckorna i Vaggeryd.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *