Nyheter

Första spadtaget för Brings terminal gjordes

Nyheter I går sattes spaden i marken för Bring Parcels nya terminal på södra Stigamo i Vaggeryds kommun. Den nya anläggningen kan komma att bli den största terminalanläggning i Sverige...

Det var Hanna Jonasson, vd på Bring Parcel som tillsammans med Fredrik Nygren, utvecklingschef hos fastighetsägaren Nrep Logicenters samt Johan Thorsell, näringslivschef på Vaggeryds kommun och Carl Johansson, kommande platschef på Bring som fick äran att initiera bygget som ska stå klart om ett och ett halvt år.

– Vi har haft 250 procents tillväxt i Sverige sedan 2019 och tillväxten bara fortsätter, berättar Hanna Jonasson på Bring. Södra Stigamo är en mycket strategisk punkt i landet och att stå här idag är mycket roligt och spännande, berättar Hanna. 

Den nya byggnaden innebär en dryg fördubbling av den tidigare terminalytan som företaget haft på Torsvik i Jönköping. De går nu från 15 000 kvadratmeter till drygt 30 000 kvadratmeter och det ska dessutom storsatsas på spännande teknik som kommer ge en tredubblad ökning av den tidigare kapaciteten. Hjärtat i anläggningen kommer att vara en packnings- och sorteringsmaskin.

Fredrik Nygren, fastighetsägare, tror att anläggningen sett till yta och kapacitet kan komma att bli den största terminalanläggningen i Sverige.

Första spadtaget firades sedan med både tal och nygrillade hamburgare i en annan av fastighetsägarens färdigställda anläggningar utmed Södra Stigamovägen.

Källa: Vaggeryds kommun

Taggar

Dela


1 reaktion på Första spadtaget för Brings terminal gjordes

Nu gäller det bara att få en infartsväg till området.

Det kan ta tid innan Trafikverket har bestämt sig hur det ska ske.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *