Nyheter

Första spadtaget för padelhall togs idag

Nyheter Den starkt växande sporten padel som kan liknas vid tennis får fäste i Vaggeryds kommun om än i gränslandet till Jönköping. Idag tog första spadtaget som det historiskt första byggnationen vid Stigamo

  [1/6]

  [2/6]

  [3/6]

  [4/6]

  [5/6]

  [6/6]

I Värnamo kommun har man satsat stort och nu blir det även en anläggning vid Stigamo i norra delen av Vaggeryds kommun. I dag togs det första spadtaget och förutom en padelhall blir det lokaler för konferens och andra evenemang.

De första som blir byggherrar på kommunens nya unika område är Jönköpingsborna Kristoffer Göthner och Hussam Jacoub. Den tredje länken i kedjan blir Oskar Gustafsson som leder padelverksamheten.

På 8 000 kvadratmeter blir det 21 banor och det är om inte rekord så åtminstone bland de större. Byggnationen ska vara klar till hösten.

På Jönköpingssidan finns en rad företag etablerade och vid detta logistikcenter har nu Vaggeryds kommun fått in en fot.

Foto: Gert Olsson

Taggar

Dela


11 reaktioner på Första spadtaget för padelhall togs idag

Undrar vilka intäkter det genererar till kommunen. Har ju kostat bara hittills, många miljoner.

Kostnaden är ju en engångskostnad, skatteintäkterna är eviga så länge ett bygge står där. Så i längden är det en väldigt bra investering. Räknar man då också in att kommunens attraktion stiger hos potentiella nya medborgare kommer antalet invånare fortsätta öka.
Vilket i sin tur genererar fler byggen, mera intäkter, ökad lokal köpkraft osv.

Ja jisses… lägga pengar på anläggning? fördela pengar? Alltid bra att läsa på innan man häver ur sig politikerförakt…

Det är ju kanonbra att det äntligen investeras på Stigamo!! Mer privata investerare hit, tack!!

Vad jag förstår så är det inte ett logistikföretag som etablerar sig på detta industriområde utan ett eventföretag som skall driva ett racketcenter. I Värnamo är det tennisklubben som har 3 padelbanor och i Jönköping är det bolag som har 3 banor. Utöver 21 padeltennisbanor inomhus blir det konferensrum och butik med tenniskläder. Jag har inget emot att det nu händer något med försäljningen utav logostiktomter men inte trodde jag att det skulle börja med ett idrottsföretag som endast kommer att ha ett fåtal anställda.

Skrämmande att se vissa kommentarer, detta är väl jättebra för kommunen? Äntligen byggs det på Stigamo, det genererar intäkter till kommunen vilket i sin tur ger möjligheter att förbättra standarden för dess medborgare.

Vi vill se mer privata investerare i detta området!

Alltså ni fattar ju inget!
Det är inte kommunen som bygger!
En privat investerare har köpt tomten och bygger en anläggning
Det finns kreativa människor som inte stoppar huvet i sanden,,,,

Hade passat bättre i Götafors – här finns faktiskt lite mark kvar. <Men jag tycker att man kan paddla i Hjortsjön 🙂

Så istället för att lägga pengar på bättre saker ex. Bättre sjukvård o sånt så lägger de pengar på göra en anläggning för en sport som jag gissa inte många känner till
Visa va ”bra” de som styr hur pengar ska fördelas sköter sitt jobb

låter som en bra idé men jag har svårt att förstå vår kommunen intresse för ger det verkligen ngt tillbaka till kommunen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *