Nyheter

Första spadtaget för Husqvarna

Nyheter Under den varma fredagsmorgonen bjöds vi in till frukost på jordvallen på södra Stigamo. På plats fanns kommunledning, näringslivschef, Postnord TPL och Husqvarna. I dag skulle det första spadtaget göras för den nya stora logistikanläggningen i den norra delen av kommunen.

Idag togs första spadtaget för Husqvarna och Postnord TPL  [1/15]

Gert Jonsson (M) "Det här är en härlig känsla"  [2/15]

200 personer kommer arbeta här  [3/15]

Fika, frallor och dricka  [4/15]

  [5/15]

Simone Kamm förevigar och näringslivschefen Johan Thorsell hade huvudbonad idag  [6/15]

  [7/15]

  [8/15]

Gert Jonsson (M), Husqvarnas Mats Johansson och Martin Fransson samt Postnords Sylvia Sundell tog tag i spadarna "Vi är vaccinerade" påpekar kvartetten  [9/15]

  [10/15]

  [11/15]

  [12/15]

Ett samarbete mellan Infrahubs, Postnord TPL och Husqvarna  [13/15]

Kommunledningen i Vaggeryds kommun, från vänster Gert Jonsson, Annika Hedvall, Johan Thorsell och Kenth Williamsson (S)  [14/15]

Postnord  [15/15]

– Det här är en enorm känsla, säger Gert Jonsson (M), ordförande i kommunstyrelsen när vi möter upp på jordvallen och det dukade frukostbordet.

Sylvia Sundell är regionchef för Postnord TPL Småland och berättar mer;

– Infrahubs är hyresvärd. Vi på Postnord TPL driver logistiken och Husqvarna är hyresgäst. Vi gör det här projektet tillsammans och de som jobbar på Postnords lager på Torsvik kommer att jobba här, vilket rör sig om cirka 200 medarbetare framöver. Vi planerar att vara igång under september månad 2022, berättar Sylvia Sundell.

– Det här fantastiska läget utmed E4:an samt att det är ett transportvänligt område gjorde att vi valde den här platsen i Vaggeryds kommun. Hit är det lätt att ta sig till både med transporter och för personalen. Att få till en så pass stor fastighet är också en av fördelarna, menar Sylvia Sundell.

Husqvarna och Postnord TPL ser att drivet efter logistikanläggningar är stort när marknaden är hela världen.

– Man måste våga, vara i framkant samt handlingskraftig, säger de nya hyresgästerna.

Gert Jonsson, Sylvia Sundell, Martin Fransson och Mats Johansson tar tag i spadarna på jordvallen och inviger arbetet med nya logistikanläggningen på Stigamo.

– Alla företag är viktiga, men utan att favorisera något så känns det här riktigt bra. Husqvarna har alltid varit först och har ett stort teknikförsprång. Är det någon man ville få hit till oss på Stigamo så är det Husqvarna. Det är en härlig känsla i dag, säger kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson (M) 

Mats Johansson, Husqvarna, fyller i;

– Husqvarna växer och våra kunders beteende ändras. Vi är glada att Vaggeryds kommun och Postnord TPL hjälper oss. Det görs en milsten idag.

Taggar

Dela


1 reaktion på Första spadtaget för Husqvarna

Ingen nyhet men riktigt roligt att det börjar hända lite.
Husqvarna är ju dessutom en internationell koncern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *