Nyheter

Första spadtaget för nya Sörgårdsskolan

Nyheter Nu är bygget av den nya skolan på gång i Skillingaryd. Ett bygge som beräknas stå klart till september 2022.

Det blir en nybyggnation av en F–3-skoldel med integrerat fritidshem samt en tillbyggnad av skolans administrativa del för att möta lokalbehoven av elevhälsan med mera.

– Jag känner mig väldigt nöjd med arbetet som har gjorts så här långt, vi har tagit det väldigt lugnt till en början och fått all pappersexercis färdigt med ritningar och undersökningar. Det tror jag att vi kommer att tjäna på i slutändan, att allt är rätt från början. Jag ser fram emot att få ytterligare en skolenhet i den här delen av kommunen då vi har varit väldigt trångbodda. Det är ett av många steg som kommunen behöver ta för att möta den positiva utvecklingen vi har, säger Jerry Karlsson (L), ordförande i tekniska nämnden.

– Det är en stor dag i dag. Jag är jätteglad att detta är första steget i våra skolbyggnationer, det är ju flera stycken vi ska göra nu och det har verkligen varit efterlängtat. Vi vill ha en klasstorlek runt 25 elever och där ligger vi inte i dag. Men den här skolan kommer att göra det möjligt för att skapa mer utrymme för att ge eleverna goda förutsättningar, säger Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

– Från Byggas del tycker vi att det är roligt och spännande att komma till Skillingaryd. Vi har byggt en hel del industri men inte till offentlig sektor. Vi har blivit väldigt trevligt bemötta från kommunen och det verkar vara en bra kommun att jobba i, berättar Michael Stener från Bygga.

– Vi blickar framåt och tänker hur vi vill använda lokalerna för att få så bra läromiljöer för våra elever som möjligt. Nu när vi får den här fantastiska möjligheten så ska vi använda den fullt ut, säger Anna Fritz, rektor.

– Det finns ett pedagogiskt koncept och tänk kring byggnaden. Vi har haft ett bra samarbete i upphandlingen och alla har hjälpts åt. Det tror jag är viktigt, att även personalen får tycka till om hur man ska jobba framöver. Det är roligt att det blir modernt, fräscht och fantastiska pedagogiska byggnader, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Jenny Larsen (KD).

Byggnaden kommer att uppföras i två plan och utanför nedervåningen blir det en amfiteater.

– Just amfiteatern ser vi fram emot. Det är den jag tycker sticker ut jämfört från andra skolor och den har vi mycket funderingar på hur vi kan utnyttja pedagogiskt på många olika sätt, berättar Anna Fritz, rektor.

– Vi hoppas på att kunna inviga med pompa och ståt när det står klart, avlutar Claes Karlsson, fastighetschef i Vaggeryds kommun.

Ritning på byggnaden  [1/7]

Första spadtaget är gjort.  [2/7]

Claes Karlsson, fastighetschef, Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden och Michael Stener från Bygga.  [3/7]

Vyn nerifrån.  [4/7]

  [5/7]

  [6/7]

Johnny Johansson, Johan Henriksson, Mattias Svensson, Anna Fritz, Jerry Karlsson, Claes Karlsson, Jenny Larsen och Michael Stener.  [7/7]

Taggar

Dela


2 reaktioner på Första spadtaget för nya Sörgårdsskolan

Fantastisk bra och en byggnation som planerats och förberetts i normal ordning. Tänk denna planering kanske borde gälla andra kommunala byggprojekt. Stort TACK till alla i nämnden samt skolförvaltningen. Här har ni stått på er bra mot kommunstyrelsen.

Hjälm och skyddskor gäller på byggarbetsplatser ser lite illa ut från kommunens sida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *