Nyheter

Första träffen inför årets kulturhelg

Nyheter Under torsdagskvällen träffades intresserade på Skillingehus för ett första planeringsmöte inför höstens stundande kulturhelg.

Det är den nya bibliotekschefen Cecilia von Strokirch som är projektledare och håller i trådarna. Konstutskottet håller i den stora samlingsutställningen som blir en central samlingspunkt under helgen men det kommer att hända mycket runt omkring i hela kommunen. Under lördagen och söndagen anordnas konstrunda. Kulturhelgen anordnas varannat år under hösten då man får möjlighet att visa upp sin verksamhet kring konst- och kultur.

– Att anordna en kulturhelg är ett uppdrag som kommer från kultur- och fritidsförvaltningen. ”Tillsammans gör vi en kulturhelg att minnas och en grogrund för ett rikt kulturliv året om.” Jag hoppas att vi kommer på massa roliga och spännande samarbeten och att vi kommer på grejer som vi kan fortsätta med framåt. I uppdraget står det att vi ska visa upp den kraft och kreativitet som finns i kommunen och att vi ska hitta nya samarbeten. Det vi ska göra är att lyfta fram konsten och kulturen som vi har här i vår kommun, säger Cecilia von Strokirch.

Jag ställde några frågor till Cecilia:

Vad har du för förhoppningar inför årets kulturhelg?
– Jag hoppas satt alla i kommunens ska få möjlighet att upptäcka något nytt, och att vi kan locka folk utifrån så att fler får veta vilken kraft som finns hos kulturutövare häromkring.

Kommer konceptet blir samma som förra gången?
– Konceptet kommer nog både överraska och kännas igen till exempel med samlingsutställning med konst och konstrunda. Vi är många som är med och bidrar så det blir ett brett kulturutbud med till exempel teater och musik.

Är det många som är intresserade som vill vara med?
– Just nu är vi ett gäng på cirka 40 olika personer som representerar föreningar, verksamheter och kommunen. Jag hoppas på att vi kan bli ännu fler inom många olika kulturuttryck. Det går jättebra att höra av sig till mig om man har en idé. Senast 1 juni vill vi få in idéer och förslag.

Cecilia von Strokirch projektledare för årets kulturhelg.  [1/4]

Tuula Ingner, Nadira Kilim och Jan Gustavsson satt på första raden. Tuula har tidigare suttit i konstutskottet men i år är hon inblandad från annat håll. I konstutskottet sitter nu Nadira Kilim, Jan Gustavsson och Jan Eric Victor.  [2/4]

Cecilia von Strokirch och Tuula Ingner.  [3/4]

Viktigt att alla kontaktuppgifter stämmer. Här Cecilia von Strokirch tillsammans med Michel Magnusson och Lotta Visth.  [4/4]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *