Nyheter

Förstamaj-tågen ställs in – blir det digital version?

Nyheter Socialdemokraterna meddelade under förmiddagen att förstamaj-tågen ställs in. Texten uppdaterad kl 14.03 och 14.54

Arkivfoto från förra årets demonstration

Sveriges radio rapporterar under förmiddagen att socialdemokraterna ställer in alla årets första maj-tåg i hela landet. Partiet ställer även in första maj-tågen med färre än 500 personer med hänvisning till att det nu pågår en allmän smittspridning.

– Med anledning av coronakrisen, kom det inte som en överraskning att partiet ställer in årets första maj-tåg. Vi sköt även av samma skäl fram våra årsmöten i kommunen som vi skulle haft förra helgen. För oss Socialdemokrater är det viktigt att vi även som parti tar ansvar för det läge som råder. Partiet och LO har tagit beslut om att fira första maj utan demonstration och fysiska möten. Däremot arbetar partiet nationellt på att genomföra ett digitalt firande under parollen ” Ett starkare samhälle” vilket skulle vara ett lämpligt alternativ i den situation som landet befinner sig i, menar Kenth Williamsson (S).

– Första maj är den dag som många Socialdemokrater ser mest fram emot. Att demonstrera mot orättvisor, diskutera politik, träffas och umgås är viktigt. Men för oss är ansvarstagande minst lika viktigt och det gör att jag tror att de flesta Socialdemokrater kommer känna stolthet om vi på kort tid kan ställa om och genomföra ett välfungerande nationellt och digitalt första maj-firande, avrundar Kenth Williamsson (S) gruppledare i Vaggeryds kommun.

– Nationellt har man gått ut med att driva första maj-tåget digitalt. Parollen i år är för det första att vi är ett starkare samhälle där sjukvård självklart är med och hur vi hanterar det här ekonomiskt. Det är oerhört viktigt i detta läge. Vi får se var vi hamnar, vi återkommer när vi har beslutat på kommunal nivå. Men rekommendationen är att vi inte ska arrangera samlingar med mycket folk, säger Azra Muranovic (S) i Värnamo.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *