Nyheter

Försvarsmakten utsatt för överbelastning

Nyheter Försvarsmakten skriver på sin hemsida att de under gårdagen utsattes för en överbelastningsattack. Under gårdagen och morgonen har en rad andra myndigheter, företag och organisationer haft tekniska problem.

Det ha handlat om en överbelastningsattack på Försvarsmaktens hemsida vilket ledde till att densamma låg nere under tio minuter under torsdagen. Man skriver också att den här typen av attacker sker kontinuerligt mot svenska myndigheter, men att det sällan blir någon större effekt.
– Händelsen har inte påverkat Försvarsmaktens förmågor, säger brigadgeneral Peder Ohlsson, Försvarsmaktens kommunikationsdirektör, i ett pressmeddelande.

Man meddelar också att man på grund av säkerhetsskäl inte kommer kommentera vem eller vilka som låg bakom torsdagens händelse.

Under gårdagen utsattes också en svensk a-kassa för en misstänkt cyberattack. Detta meddelar intresseorganisationen Sveriges a-kassor i ett pressmeddelande. Händelsen fick till följd att samtliga Sveriges a-kassors hemsidor låg nere under fredagens förmiddag.

Under morgonen och förmiddagen har även polisens nummer 114 14 haft driftstörningar. Samtidigt rapporterar en rad andra företag om digitala tekniska problem.

Det är oklart om händelserna har något samband.

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *