Nyheter

Förtjänsttecken utdelades

Nyheter Vid kommunfullmäktiges bankett i danssalongen i Skillingehus under onsdagskvällen delades förtjänsttecken ut. Det var politiker som haft förtroendeuppdrag i 20 år och anställda i 25 år som uppmärksammades.

Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande tar plats på scen och berättar: 

– Är det en kort eller lång tid? Ja vi kikar på tidsresan. 1996 var också ett händelserikt år. Clinton omvaldes till president. Göran Persson blev statsminister. Budget lämnades över på cd-skiva. Årets julklapp blev internetabonnemang. ”De vilda” vann melodifestivalen. Sverige fick två OS guld. Mjölken kostade 6 kronor. Emma och Markus var de vanligaste namnen. Genomsnittsräntan var över 9 procent, så allt var inte bättre förr. 

– 1996 var startåret för Fenix. Det var en enorm satsning. Vsbo byggde Lämmeln och vi tog fram en plan så att Samuelsson livsmedelshall kunde flytta. Det gjordes fantastiskt bra rekryteringar. Det är medarbetare som hängt i sedan 1996, då var man ny och idag har ni otrolig kunskap med er. Vi vill med dessa gåvor tacka för att ni gjort skillnad för kommuninvånare, berättar Gert Jonsson (M). 

Cheferna Per-Erik Lorentzon, Fredrik Björnberg och Lotta Damberg delade ut utmärkelserna.

Bland politikerna var det Sverker Bernhardsson (C) som haft förtroendeuppdrag i 20 år. Bland anställda uppmärksammandes Maria Gustavsson, Jonas Olsson, Monika Karlsson, Jonna Rapp, Victoria Bäckman, Katarina Isaksson, Katrin Lundgren, Raymond Pettersson, Annie Folkesson, Sonja Hansson, Flemming Andersen, Ulrica Svanström, Annelie Agarjanows, Martina Claesson, Susan Mattsson och brandmannen Flemming Andersen som konstaterade att det hade gjorts många utryckningar under dessa 25 år…

Som gåva kunde man välja mellan bland annat cykel, resa, armbandsur. 

Samtliga som fick utmärkelse fick plats på scen

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *