Nyheter

Fortkörare skapar irritation: ”Idioter”

Nyheter I ett förslag till kommunen vill en invånare att kommunen bland annat bygger övergångsställe och fartgupp på Valdshultsvägen. Detta då det enligt förslaget ofta körs för fort på vägsträckan.

Foto: Sara Mejving

En invånare är riktigt irriterad över att hastigheten inte följs på Valdshultsvägen i höjd med Månsabovägen.
”Folk kör bokstavligen som idioter. Lastbilar, personbilar, motorcyklar. Ja…alla sorters fordon. Jag och många andra som bor i området diskuterar ofta Valdshultsvägen”.

Personen bakom skrivelsen föreslår att man ska flytta 50-skylten till korsningen Månsabovägen/Valdshultsvägen samt bygga övergångsställe och fartgupp.
”Känns som en tidsfråga innan något händer och olyckan är framme”.

Frågan ska tas upp av tekniska nämnden framöver men i förvaltningens förslag till beslut så föreslår man avslag med hänvisning till det kommande arbetet med en ny bashastighet om 40 kilometer i timmen i kommunen.

Taggar

Dela


13 reaktioner på Fortkörare skapar irritation: ”Idioter”

Man skulle kanske sätta upp ett staket och ett eller två övergångsställe där man tar sig över säkrare.
Men det är inte säkert det fungerar heller för just hastigheten, de har ju ändrat den vägen en del, men gör man fel saker så hjälper det ju inte. Därför måste man tänka genom saken noggrant innan.
Sedan kan man faktiskt be sina barn att inte leka vid vägen om man är orolig och se till att de kollar åt båda hållen två gånger innan man korsar vägen.
Känns som allt med den vägen är fel oavsett vad de gör, man kan ju bosätta sig på annat ställe om man inte vill bo nära en sådan väg. Typ villakvarter.

Om varken vägbulor eller rondeller ska finnas så har vi inte så mycket kvar att välja mellan CG, trånga passager som det är nu och riskera att fordon kolliderar med en annan bil kanske är bättre?
Det går ju tvärt emot nollvisionen när man skapar sådant, vissa kör på och vissa vacklar i de där avsmalningarna. CG om du värnar om hastigheten, så är det enda som funkar för att sänka farten just vägbulor eller hastighetskameror, jag föredrar de förstnämnda.

Det man vet funkar och ingen kommer dra 50–60–70 över en eller två vägbulor som är antingen belyst eller med reflexer.
Om ambulanspersonalen är mån om sin patient och vet följderna över en vägbula bör även denna sakta ner just där. Fortsätter man köra fort med patient över vägbula och vet följderna så tycker jag det är ganska oansvarigt av ambulansföraren.
Det finns vissa fler alternativ men de förstör bilarna, sådant vill vi inte ha i kommunen och funkar absolut inte för blåsljuspersonal.
Att flytta 50-skylten tror jag inte har någon effekt alls, även om tanken är god.

Plåtpolis finns ju i mobil version det är ju bara att ställa ut en sådan så får man ju in lite extra pengar och kan få till en bättre dragning av den vägen.
Borde finnas en bättre lösning för den tunga trafiken.

👍

Dagsböter så att underlaget för böterna leder till kännbara kostnader, i förhållande till den personliga ekonomin.
Någon typ av övervakning krävs nog. Fartkameror kanske.
Jag tror inte att bashastighet 40 är en tillräcklig åtgärd på den sträckan ännu.
Bashastighet är ju en påbjuden hastighet med en 40-skylt.
Men om ingen hastighetskontroll finns…

C G :

Jag har legat i ambulans när det var gupp i Vaggeryd.

Åt vilket håll ambulansen hade kört var det 5 stycken som skulle köras över för att komma till E4an.

5 gånger fick den stanna då jag svimmade av smärtan.

Stackars all ambulanspersonal som behövde ta hand om alla patienter och jag önskar absolut inte detta tillbaka igen.

Skillingarydsboende! Jag önskar att alla var så insiktsfulla som du! Tänk att man skall behöva höra folk vurma för vägbulor, gång efter annan. Vi med erfarenhet vet bättre!

Vem ska bötfälla? Polisen? Problemet är ju dagligen och inte ibland.
Fartkameror är ej aktuellt från trafikverket och poliskontroll på plats har inte skett sedan eventuellt 2004.
Fartgupp är förståeligt, men övriga lösningar att sänka hastigheten bör ju inte vara några problem (läs Fredriksdal).
Att räddningspersonal kräver en raksträcka just här, känns ju bottenlöst.
Nej tack, hellre någon typ av hinder så att barn och föräldrar kan känna sig mer trygga intill vägen innan något händer.

Håller folk inte hastigheten nu så kommer de ju förmodligen inte stt göra det sednn heller även om den ändras. Behövs någon mer form av åtgärd, tyvärr.

Flytta skylt för nedsatt hastighet till Slätthultsvägen med en hastighet för 50 (många barn som bor där) därefter 40 från Månsabovägen!
Tror personligen inte att det hjälper med endast skyltar, farthinder är det enda som hjälper. Har sett ett antal gånger hur djur passerat över vägen, som både motorcykel och bilar fått kraftigt bromsa för, nästa gång kan det vara ett av våra värdefulla barn.
Att avslå förslaget är bara för att vinna tid till nästa olycka inträffar.

Fartgupp är ett rent helvete! Jag har åkt ambulans med urdåliga patienter och tung utrustning. Gupp blir då direkt livsfarliga. Även icke-livshotande problem kan bli besvärliga. Det skall vara rakt och jämnt, inga gupp och inga rondeller i körbanan. Men piska gärna trafikvett i folk med hastighetskontroller och höga böter, gärna stigande bötesbelopp för varje förseelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *