Nyheter

Fortsatt distansundervisning på Fenix

Nyheter Den nationella rekommendationen om fjärr- och distansundervisning på gymnasiet upphör från och med 2 april. På grund av ökad smittspridning i åldersgruppen 16-19 år i kommunen, i kombination med begränsad möjlighet till utglesning i lokalerna på gymnasiet, fortsätter Fenix med partiell distansundervisning till och med 30 april.

Arkivbild

Regeringen gick idag ut med att den nationella rekommendationen om fjärr- och distansundervisning på gymnasiet upphör från och med 2 april. Däremot kommer regionala och lokala förutsättningar fortfarande vara avgörande för om fjärr- eller distansundervisning måste bedrivas framöver. Fortfarande gäller att närundervisning kan kombineras med fjärr- eller distansundervisning för att till exempel förhindra trängsel i skolans lokaler eller i kollektivtrafiken, i enlighet med det regelverk som gäller för skolan under pandemin.

Fenix fortsätter med distansundervisning
Utifrån våra lokala förutsättningar på Fenix har barn- och utbildningsförvaltningen tagit beslut om att fortsätta med partiell distansundervisning till och med 30 april, enligt samma upplägg som tidigare (två årskurser har närundervisning och en årskurs har distansundervisning per vecka i ett rullande schema).

Beslutet har tagits utifrån att förvaltningen i dagsläget ser en ökad smittspridning i åldersgruppen 16-19 år i kommunen i kombination med begränsad möjlighet till utglesning i lokalerna på gymnasiet.

I slutet av april görs en ny bedömning utifrån hur smittläget ser ut.

Källa: Vaggeryds kommun

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *