Nyheter

Fortsatt etableringstryck i kommunen

Nyheter Vid morgonens näringslivsfrukost hos Styrkonstruktion i Vaggeryd berättade näringslischefen Johan Thorsell om att bygden är fortsatt mycket intressant ur etableringsperspektiv, och att tillverkningsföretagen inte ser någon avmattning som i övriga delar av landet

Ingen avmattning hos kommunens företagare ses, började näringslivschefen Johan Thorsell berätta för företagarna som var med under morgonens frukostmöte på Styrkonstruktion i Vaggeryd. 

– Det går väldigt bra hos vår tillverkningssektor. Vi ser inte heller någon förändring i etableringstrycket. Vi har fortfarande en till två förfrågningar i veckan. Ser jag mig runtom i länet så har man inte samma etableringstryck. 

Privata aktörer söker planbesked.

– Vi ska också säga att vi hanterar fyra stycken planansökan för utveckling av verksamheten. Det är privata aktörer som utvecklar ny verksamhetsmark. Tanken med travbanan etapp två är att främst ge er utrymme att växa. Det är en möjlighet för er att expandera. Med det sagt så ser utvecklas området. 

Logistikprojekt med två länskommuner.

– Vi har ett logistikprojekt som kommer upp. Förutom vi är det Nässjö och Jönköping som ska fånga logistiken och det är ett treårsprojekt. Det kan vara den typen av företagare i dag som på ett eller annat sätt ingår i en logistikedja. Vi har ett hållbarhetsprogram där vi håller ihop och stärka hållbarhetsarbetet, avrundar Johan Thorsell, näringslivschef i kommunen. 

Fotnot; I morgon presenterar Thomas Gustavsson, vd Styrkonstruktion, sin digitala resa. 

Kontakter knöts hos Styrkonstruktion i Vaggeryd under morgonen

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *