Nyheter

Fortsatt förfallen byggnad – ägaren riskerar vite

Nyheter I centrala Vaggeryd har en förfallen komplementbyggnad hamnat på miljö- och byggnämndens bord igen efter nytt besök i december där det konstaterades att ingenting har hänt sedan sist

Foto; Pixabay

Sommaren 2020 besökte miljö- och byggförvaltningen fastigheten i centrala Vaggeryd och konstaterade att komplementbyggnaden var förfallen och kan medföra risker för olycksfall och betydande olägenheter. Enligt plan- och bygglagen ska ett byggnadsverk hållas i vårdat skick och underhållas. Ett brev skickades ut till fastighetsägaren i augusti 2020 där uppmaningen var att se över problematiken. I juni 2021 beslutade miljö- och byggnämnden att fastighetsägaren ska påbörja restaurering eller rivning innan 28 september 2021 och den skulle vara färdigställd innan året var slut.

I december 2022 besökte förvaltningen fastigheten återigen och konstaterar att komplementbyggnaden fortfarande är kvar, byggnaden är förfallen och kan medföra risker för olycksfall och betydande olägenheter. 

– Ägaren meddelas att restaurering eller rivning av det förfallna ska påbörjas innan den 15 mars 2023. Det ska vara klart till den 15 juni, annars riskerar fastighetsägaren ett vite på 10 000 kronor i månaden, säger Magnus Dauhn (S) ordförande i miljö- och byggnämnden.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *