Nyheter

Fortsatt ja till Anna

Nyheter Anna Munkenstierna har själv lämnat in en intresseanmälan om att få bli kommunens borgerliga vigselförättare. Nu har kommunstyrelsen haft uppe ärendet och nu fanns det två förslag att besluta om samt åsikter från nuvarande vigselförättare

Arkivfoto; Anna Munkenstierna har lämnat in ansökan om att få bli borgerlig vigselförättare

Kommunen föreslår borgerlig vigselförättare till länsstyrelsen som sedan tar det slutgiltliga beslutet. Nu har kommunstyrelsen gjort sitt beslut, men det var inte raka vägen för Anna. Åsikter om inlämnad ansökan från nuvarande borgerliga vigselförrättare har lämnats in och Allan Ragnarsson (M) föreslog riktlinjer för hur uppdraget ska tas fram först innan k0mmunstyrelsen väljer Anna.

– Vi kommer att föreslå Anna till länsstyrelsen, men vi ska också ta fram riktlinjer för hur detta ska hanteras, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Riktlinjer för hur vigselförrättare tas fram ska göras och då ska även en utbildning ingå. Frågan lyftes även om borgerlig begravning ska ingå och det gör det inte då vem som kan tillfrågas att fungera som officiant vid begravning.

Åsikterna som har kommit fram till kommunstyrelsen från två redan godkända borgliga vigselförättare är att ”Länsstyrelsen tillåter ju ej heller om man är vigselförrättare i kommersiellt eller företagsdrivande syfte, vilket man får en känsla av i Annas uttalande i Skillingaryd.nu” och ”att man inte ska ha en alltför framträdande betoning på sig själv då vi ju är där för att utföra ett uppdrag och inget annat”.

I brevet kan man även läsa att ”Vi ser naturligtvis positivt på att vara fler vigselförättare i kommunen och för att få ett bra samarbete oss emellan bör man nog vara ödmjuk och känna in situationen här och nu”. Avslutningsvis hoppas vigselförättareduon att de har varit till belåtenhet och utfört sina uppdrag klanderfritt och att de utfört vissa förnyade vigselceremonier.

Anna är tacksam
– Jag vill tacka ödmjukast för förtroendet att ni förordar mig till att bli vigselförrättare. Det är med stolthet jag kommer axla denna eventuellt nya roll, skriver Anna till kommunen.

Hon noterar även:
– Jag vill också passa på att bemöta kritiken på skrivelsen från två av kommunens nuvarande vigselförrättare. Det finns ingen som helst kommersiell tanke bakom mitt intresse att vilja bli vigselförrättare. För mig är det kärleken och brudparet som står i centrum, inget annat.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Fortsatt ja till Anna

Nu får ni väl lägga av med lekstuga fasonerna. Det är ett ärofyllt uppdrag och det ska behandlas som ett sådant.

Hur menar du nu?
Hur skulle denna Anna inte vara neutral?
För att hon har åsikter och står för dom?
För att hon kämpar för vad hon står för?
För att hon genom sitt engagemang satt Vaggeryds kommuns handel på kartan?
För att hon brinner för en levande landsbygd?
För att hon kämpar för alla likas värde?
ELLER är det helt enkelt så att den svenska avundsjukan satt in ett finger i spelet?
ELLER kanske är det så att unga kvinnor inte får lyckas ?
Ang att hon är företagare så är det väl så att Katarina också är det om jag inte gjort min forskning helt fel?

Anna till dig vill jag säga : HÅLL FANAN HÖGT! Du är duktig på det du gör och allt du tar för dig gör du med hjärtat på rätta stället. Du har inspirerat så många genom ditt engagemang och din lust att lära ut dina kunskaper.

Vi valde att inte viga oss borgerligt i kommunen just för att vi inte ville ha någon av de vigselförrättare som fanns. Hade Anna funnits då hade vi absolut vigts hemma på föräldrargården. Mångfald är bra och JA unga kvinnor behöver lyftas fram även i detta rummet.

Personligen så tror jag att de par som vill ha en borgerlig förättning önskar en neutral person. Anna som person,,, företagare och exponerad. Lämpligheten till detta överlåter jag till någon annan att fatta beslut om. Själv ser jag nu fram emot nomineringar till årets Lucia, och vem som kan dyka upp där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *