Nyheter

Fortsatt nej till vindkraftpark i Boarp

Nyheter Mark- och miljödomstolen i Växjö avslår Eolus Vind AB;s överklagan och nu är Boarps vindkraftspark överlämnad till regeringen.

Arkivfoto; Oroliga grannar i Ekesås i vintras

Mark- och miljödomstolen i Växjö går på samma linje som miljöprövningdomstolen i Linköping; Avslår ansökan om vindkraftsparken i Boarp i östra delarna av Vaggeryds komun. Samma anledning, verksamheten vid Hagshults flygplats, gäller fortfarande.

Ken Frick, ordförande i ”Nej till vindkraft i Boarp” är såklart lättad och hoppas att det fjärde ”vindkraftsåret” ska gå i samma linje även om nu ärendet är skickat upp till regeringsnivå. Men han är bekymrad över kommunens agerande.

– Fruktansvärt tråkigt, dåligt och stort slöseri med tid och pengar att våra egna kommunala politiker inte förstod första vinken från miljöprövningsdomstolen som kom i ett tidigt skede och att sedan enbart 22 stycken av fullmäktigeledamöterna fortfarande inte fattade galoppen i mars i år, säger Ken Frick.

– Är det ett spel för galleriet, alltså ren politik man vill visa Stockholm, Regionen och Länsstyrelsen att vi minsann också ställer upp med mark till vindkraftsindustrin, vilket sedan i verkligen betyder att man ställer sina egna medborgares mark och miljöer till förfogande, alltså man har inte vindkraftspark på kommunal skogsmark, menar Ken. 

– Om det nu inte kommer några stora förändringar i den nytillkomna vindbruksplanen kommunen har jobbat med så kommer landsbygden i Vaggeryds kommun få ett utmärkt skydd mot vindkraftsindustrin, avslutar Ken.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Fortsatt nej till vindkraftpark i Boarp

Utländska investerare vill använda landsbygden i vår kommun som ” plattform” för stora industriella vindkraftsparker. All vindkraftsel som produceras
i dag går på export. Politikerna i kommunen står
med mössan i handen och fattar inte att vi tjänar inte en krona på dessa ”miljösatsningar”. Det blir bara naturen och människorna som får betala priset. Ingen kan föreställa sig vad 250 m höga
snurror skulle innebära för miljön. Vaggeryd borde
profilera sig som en miljökommun som säger nej
till all vindkraftsetablering.

Verkar ganska dyrt.
Det tar 12 år för ett 3 mw vindkraftverk att löna sig och det förutsätter då inga större reparationer eller haverier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *