Nyheter

Fortsatt plogning vid 2 centimeter

Nyheter I november 2019 beslutade tekniska nämnden om att se över snödjupet på gatorna innan plogen kommer.

En lite mindre snömängd har plogats från gatan

Vid det sammanträdet gjordes en översyn på vinterväghållningen för att få ekonomin i balans. Vinterväghållningen skulle prioriteras om och detta skulle gälla tidigast i höstas eller till säsong 2021/2022. Gatorna skulle därmed snöröjas vid sex centimeter djup i stället för tidigare två…

– Det blir till nästa säsong som förändringen sker. Det hade varit orimligt att förhandla om befintligt avtal. Vi kommer också att sanda gatorna framgent, säger Jerry Karlsson (L), ordförande i tekniska nämnden.

Besparingen på plogcentimetrar skulle landa på cirka 350 000 kronor, baserat på en ”normalvinter”.

Och någon ”normalvinter” har det inte varit än så länge, vilket gjort att plånboken hos tekniska ser bättre ut än vad som budgeterats. I början av december lämnade Jerry Karlsson (L) kommentaren;

– Det pekar fortfarande mot en miljon minus i vår nämnd. Händer det ingenting absolut konstigt har vi god chans att hålla oss till detta. Snön är såklart en osäkerhetsfaktor, det vet vi inte i nuläget. Men det känns bättre i nämndens plånbok än för ett halvår sedan.

Vi tog ny kontakt med Jerry Karlsson eftersom ingen snöröjning gjordes under förra årets sista månader.

– Visst har frånvaron av halkbekämpning och snöröjning hjälpt oss och prognosen som lämnades i december håller därmed i sig. 

Artikeln om snödjupet innan gatorna plogas finns att läsa här.

Taggar

Dela


8 reaktioner på Fortsatt plogning vid 2 centimeter

Om pengar inte går åt i någon nämnd eller kommunal funktion borde det bli skatteåterbäring till skattebetalarna.

Vad jag kan se i budgeten så är det hos kommunstyrelsen det finns massor av miljoner att skära ner på i första hand som utgör en stor andel till det övriga. I andra hand ser jag att en central lönepott låg på cirka 7,9 miljoner 2020. Och 2021 ligger den på 21 miljoner. Hur kommer det sig? Rimligt vore en ökning på 2 procent för 2021. Alltså 9,5 miljoner vore rimligt.
En inflation på 300 procent väntas nog inte och så många fler anställda finns det inte heller i kommunen.
Redaktionen noterar: Använd inte procenttecken eller förkortningar i kommentarer till oss.

Varför tumma på säkerheten, är det inte fel ställe att spara in på?
Om det nu blir mildrade vintrar i framtiden bör kostnaden minska per automatik.
Hur ställs det till cyklister och gångtrafikanter som tar sig till jobb, affär, skolor etcetera för att minska sitt klimatavtryck?
Håller dock med ovanstående, man kan spränga 15 miljoner på byggnationer. Men i denna nämnden är ni villiga att riskera liv för en miljon kronor.

Plöjer man bort snön i vår kommun? Jag trodde man plöjde på åkrar men min svenska är väl inte så bra gissar jag.

Redaktionen svarar: Det finns inte bara plogar för åkrar utan också snöplogar för vägar. Ploga en väg låter dock bättre.

Om ni sköter investeringarna bättre, så behöver ni inte hålla på med massa kvalitetssänkningar på övrig verksamhet. Ni har slarvat bort många miljoner på er inkompetens att sköta detta, SKRATTRETANDE!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *