Nyheter

Fortsatt rött ljus

Nyheter De senaste två veckorna har 76 personer konstaterats smittade av covid-19 i Vaggeryds kommun. Antalet smittade har därmed ökat med 230 procent

243 kommuner klassas som röda

Det är en klar uppgång med nya bekräftade covid-19 fall de senaste två veckorna. 76 nya fall och jämfört med de två föregående veckorna har det ökat med 53 nya fall.

EU har godkänt ett gemensamt ”trafikljussystem” för att kategorisera smittorisken i länder och områden, utifrån antalet nya fall och andelen positiva tester de senaste 14 dagarna.

Sett till befolkningen har Vaggeryds kommun haft 527 fall per 100 000 invånare under de senaste två veckor. Om Vaggeryd hade varit ett land skulle det därmed få fortsatt rött ljus.

Totalt är 243 kommuner, och 21 län, klassade som röda. Inga län skulle listas som gula, däremot 47 kommuner.

Flest nya fall i länet, sett till befolkningen, rapporterades i Värnamo kommun som hade 699 fall per 100 000 invånare under de senaste två veckorna. 

I hela Jönköpings län rapporterades 1 164 nya fall de senaste två veckorna vilket är betydligt fler än under de föregående två veckorna och det betyder att smittspridningen total i länet har gått upp 146%.

Taggar

1 reaktion på Fortsatt rött ljus

Sen vet jag flera stycken som är hemma och är dåliga som inte får komma och testa sig. Så siffrorna är nog mycket högre än det där.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *