Nyheter

Fortsatt stängt till Mejeriets gym

Nyheter En motion från Liberalerna vill öppna upp Mejeriets träningslokal för andra grupper än pensionärer. Efter en segdragen debatt under måndagen gick kommunstyrelsens förslag igenom – motionen avslås.

Monika Samuelsson, Ann Karlsson och Susanne Håkansson har neurologiska sjukdomar och i höstas lämnade de in ett förslag till politikerna att kunna få låna gymmet på Mejeriet i Skillingaryd. Men socialnämnden avslog det hela med hänvisning till diskrimineringslagen samt konkurrenslagen.

Ewa Magnusson och Magnus Thelin från Liberalerna skrev en motion till kommunfullmäktige där de tog upp samma fråga. En motion som debatterades under måndagskvällen.
– Vi diskriminerar en grupp när vi inte erbjuder träning, sa Ewa Magnusson.

LÄS MER:  Dörren förblir stängd till gymmet

Förslaget från kommunstyrelsen var att avslå motionen, medan Magnus Thelin hade ett motförslag att den återremitteras till kommunstyrelsen.
– Jag tycker att det finns många oklarheter i detta, motiverade han sitt förslag.

Kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson (M) menade att det inte är en fråga för kommunstyrelsen, utan för socialnämnden.
– Det är de som kan de här frågorna och de här områdena. Vad ska vi i kommunstyrelsen göra?

”Kinkig opposition”

Marijo Corkovic (S) vände sig till oppositionen med frågan varför de inte ordnade så att allmänheten kunde nyttja Mejeriet när det invigdes 2020.
– Ni var i majoritet då.

Ulf Abrahamsson (C) besvarade Marijo Corkovics anförande med humor.
– Jag tror du är lite grälsjuk Marijo. Vi klarade inte det för det var en sån kinkig opposition, så ni vann, sa han och rev ner en del skratt från församlingen innan han blev allvarligare:
– Jag tycker att kommunstyrelsen måste borra ner sig i ärendet och fråga sig om Mejeriet blev som man hade tänkt sig. Kan det bli som man tänkt, det är en fråga för kommunstyrelsen. Lägg inte det ansvaret på socialnämnden.

Efter omröstningar och voteringar så avgjordes slutligen frågan och motionen avslogs. Med andra ord förblir träningslokalen stängd för allmänheten. Men Liberalerna ger sig inte.
– Det här är en viktig fråga. Vi har för avsikt att lämna in en ny motion, skriven på ett lite annat sätt. Det är viktigt, för den här målgruppen kan inte föra sin egen talan och då är det viktigt att någon står upp för dem, säger Magnus Thelin till Skillingaryd.nu.

Mejeriet. Foto: Per Bunnstad

Taggar

Dela


3 reaktioner på Fortsatt stängt till Mejeriets gym

Det här kommer att fungera, gäller bara att förslaget knådas om lite granna och sedan kommer från majoriteten. Det framgick redan i fullmäktigedebatten att förslaget diskuteras förvaltningar emellan för att komma fram till en lösning.
Nyligen knäcktes en mycket svår nöt ursprungligen levererad av SD med en ny variant av glada och mindre glada gubbar i hastighetsfrågor, visst gick det utmärkt bra i version 2.0. Vi ser fram emot majoritetens förslag för de med särskilda behov, det löser sig säkert.

Denna kommun visar tydligt att det inte är vi:et som det tjatas så mycket om att det ska vara.

Det här visar tydligt den här kommunens inställning till rörelsehindrade och deras behov. Ni springer och gömmer er om luddiga snack om konkurrens. Det finns ingen jämförbar verksamhet inom kommunen med sådan utrustning. Det finns bara ett ord: Skäms. Ska ni inte sluta med matlagning? Det konkurrerar ju med privat verksamhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *