Nyheter

Fortsatt stödpaket godkändes

Nyheter Vid kommunstyrelsens senaste sammanträde beslutade politikerna om fortsatt stödpaket på grund av pandemin som råder. (S) respekterar beslutet, även om man önskade mer när det gäller elevernas lunch.

Fortsatt hjälp med olika stödpaket.

– Vi har gjort två rejäla punktinsatser, dels i våras när vi lämnade över en present till våra medarbetare med presentkort som gäller i handeln. Vi förändrade också julmiddagen där det blev detsamma. Det har mottagits väldigt väl. Vi har kontakt med handel- och serviceföretag med hjälp med hyror bland annat. Vi förtydligade från kommunstyrelsen att vi fortsätter med arbetet under hela tiden pandemin fortgår. Vi har punktat en del saker vi kan göra i ett åtgärdspaket. Vi finns där och hjälper till och vi kan lotsa via regionen, där vår näringslivschef är spindeln i nätet. Vissa branscher har det gått bra för och vissa har det väldigt tungt. Från vår sida är det viktigt att vi fortsätter med stödpaketet, säger Gert Jonsson (M), ordförande i kommunstyrelsen.

Kenth Williamsson (S) fortsätter:

– Vi lyfte den här frågan och ville ha med den under dagordningen och det fick vi. Det här ger en fortsättning på det paket vi antog tidigare. Det var bland annat anstånd för betalningar, att föreningar kunde få sänkning av hyran. Staten har gått in med medel för att hjälpa till. Handeln är utsatt och vi har lagt ett tilläggsförslag, som gäller under distansundervisningen och att få äta på något av våra matställen. För vissa elever är skollunchen det enda varma målet mat man får under dagen.

– Vi ställde oss inte bakom detta tilläggsförslag. Det är tveksamma åtgärder och vi bedömde att det inte var lämpligt och gör inte den stödåtgärden när det gäller skollunch utanför skolan, svarar Gert Jonsson (M).

– Är man intresserad och har en vilja så löser man det här. Men vi respekterar självklart beslutet som tagit, menar Kenth Williamsson (S).

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *