Nyheter

Fortsätter med intressant kompass

Nyheter Kommunkompassen kan vara bra att vara med i tyckte nästan hela kommunstyrelsen och sa ja för att veta hur vi står oss mot andra kommuner.

Gert och Kenth säger ja till kommunkompassen

Kommunkompassen är en hjälp för kommunerna att se möjliga prioriteringar i framtida utvecklingsarbete och anses som ett naturligt steg, nästan för alla…

Sedan 2006 har kommunen genomfört en rad olika typer av kvalitetsundersökning med möjlighet till nationell jämförelse. Det har varit allt från medborgarundersökningar, servicemätningar och man har deltagit i KKiK som står för kommunens kvalite i korthet.

– Vi ska vara med i detta. Vi gör en bedömningen hur kommunledningskontoret ska fungera. Kommunkompassen mot andra är att vi mäter oss mot andra kommuner med samma mått. Intressant att se hur vi ställer oss mot andra kommuner, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– Det här är en grundligare genomgång på alla områden. Intressant att veta, även efteråt för att bestämma oss vad vi tycker är viktigt och vad vi ska utveckla oss i, förklarar Kenth Williamsson (S).

– Vi går in i en ny mandatperiod till hösten så nästa år är ett oskrivet kort och då kan det vara bra att luta sig tillbaka mot kompassen som ska göras innan hösten, avslutar Gert.

Kommunkompassen, som 160 kommuner i Sverige, är med i är ett utvärderingsverktyg som är anpassat till kommunal verksamhet. Områden som kompassen går igenom är bland annat personalpolitik, resultat, effektivitet, offentlighet, demokrati, ledarskap och offentlighet. Två dagars intervjuer blir det framöver att vänta för anställda på kommunen.

På kommunstyrelsens sammanträde röstade (SD) mot förslaget med motiveringen att det är för många andra kommunala undersökningar.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *