Nyheter

Förvånande besked från Trafikverket

Nyheter Det är med höjda ögonbryn beskedet om att studien kring höghastighetsbanan med Jönköping som knutpunkt stoppas

Arkivbild

När sträckningen av höghastighetsbanan för tåg presenterades för några år sedan visades att den skulle gå via Vaggeryd och Värnamo förutom Jönköping och Tranås i länet. Enligt ett brev från Trafikverket till berörda kommuner meddelas att lokaliseringsstudien om Jönköping som knutpunkt för höghastighetståg stoppas.

– Vi är mycket förvånade säger Hans-Göran Johansson (C) som är kommunstyrelsens ordförande i Värnamo.
– Vi har inte blivit förvarnade utan det dök upp ett brev, vars innehåll vi inte vet bakgrunden till. Vi måste få veta vad staten vill fortsätter Hans-Göran Johansson. Vi vill veta hur staten hanterar det faktum att kommunerna har uppfyllt sin del i Sverigeförandlingarna avseende bland annat finansiering och framtida bostadsbyggande till punkt och pricka.

Företrädare för kommunerna i Vaggeryd, Värnamo, Jönköping och Tranås ska träffas nästa vecka för att diskutera fram en strategi hur de ska arbeta vidare för att röna klarhet i ärendet.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Förvånande besked från Trafikverket

Höghastighetståg. Nej. Kostar mer än det smakar. Kan rabbla upp massor av hinder först ut vi är för få invånare i Sverige, snöhinder, djur på spåret, strömavbrott, löv, solkurvor, all mark som ska inköpas för dyra pengar osv. Reparera våra järnvägar istället så tågen rullar nu på de gamla järnvägarna.

Vill jag åka snabbtåg, kan jag lika gärna åka till Nässjö för byte som Jönköping eller Värnamo. Det ska ju ändå inte bli några stopp här i kommunen.
Det kommer inte tillföra vå kommun ett jäkla skit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *