Nyheter

Fossilfritt i fokus när Sandahls vann upphandling

Nyheter DHL och Sandahls kommer att ansvara för Vaggerydsbaserade företaget Svenska Retursystems transporter inom Sverige med start i maj. Det står klart efter en upphandling av retursystemets inrikestransporter. I centrum för det nya samarbetet står målet om fossilfria inrikestransporter år 2025.

Pressbild

Under 2023 genomförde Svenska Retursystem en omfattande upphandling av sina inrikestransporter. Nu har avtal tecknats med DHL och Sandahls som börjar gälla från och med maj 2024 och sträcker sig till september 2027.

– Vi har haft ett stort fokus på att hitta samarbetspartners som tar oss till vårt mål om fossilfria inrikestransporter år 2025. Att vi valde DHL och Sandahls beror till stor del på att de kunde presentera en plan för att nå målet med en betydande andel el och biogas samt transporter på tåg, säger Pontus Björkdahl, hållbarhetschef på Svenska Retursystem.

DHL
DHL kommer att ansvara för transporterna till och från Svenska Retursystems logistikanläggningar i Mölnlycke, Helsingborg, Västerås och Örebro samt tillhörande externlager. DHL har varit en partner till Svenska Retursystem under många år, och med avtalet fördjupas samarbetet kring fossilfria vägtransporter.

– Vi är glada över att ha ett långsiktigt samarbete med Svenska Retursystem som nu utvecklas ytterligare och där vi tillsammans går i täten för en grön omställning och möjliggör en helt fossilfri logistiklösning. Vi ser verkligen fram emot att fortsätta vårt framgångsrika samarbete, som nu utvidgas till södra Sverige, säger Maria Nilsson Öhman, vid DHL i Sverige.

Sandahls
Sandahls kommer att ansvara för transporterna till och från Svenska Retursystems nybyggda anläggning i Vaggeryd, samt transporter med en helt egen tåglösning i Västerås som levererar till och från norra delarna av Sverige. Hela 35 procent av Sandahls transporter kommer att ske på tåg.

– Vi bestämde tidigt i vår uppstart i egen regi att Sandahls ska vara branschledande i den hållbara omställningen, därför är vi extra glada över vårt blivande samarbete med Svenska Retursystem. Vi ser verkligen fram emot ett långt och givande partnerskap med en grön omställning och en hållbar framtid som slutmål, säger Per Gustavsson, försäljningschef på Sandahls Logistik.

För att landets livsmedelsflöden ska fungera smidigt är det av stor vikt att leveranserna av SRS pallar och lådor når ut till retursystemets användare på ett effektivt och hållbart sätt. Vid valet av DHL och Sandahls var bolagens arbete med leveranssäkerhet och tillgänglighet till kund, i kombination med deras arbete för att nå Svenska Retursystems mål om fossilfria transporter 2025 avgörande faktorer.

– Det är glädjande att vi kan presentera två stabila partners för våra inrikestransporter. Både DHL och Sandahls möter våra högt ställda krav när det handlar om hållbarhet, leveransprecision och kostnadseffektivitet. Vi ser fram emot ett långt och givande samarbete, säger Daniel Briland, transportchef på Svenska Retursystem.

DHL
DHL är ett av världens ledande logistikföretag. DHL har cirka 4 500 anställda i Sverige och globalt har DHL Group fler än 600 000 anställda i över 220 länder.

Sandahls
Sandahlsbolagen Sweden AB är ett koncernmoderbolag. Koncernen består av åtta dotterbolag inom områdena transport och entreprenad. Verksamheten är familjeägd och operativt spridd i Sverige med huvudsäte i Småland. Koncernen har över 1000 anställda. 

Källa: Pressmeddelande från Svenska Retursystem

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *