Nyheter

Frågesport avgjordes med liten marginal

Nyheter "Vem skrev romanen Brott och straff?" "Vad är Smålands landskapsdjur?" "Hur många VM-medaljer har svenska damlandslaget i fotboll tagit?"

Frågesporttävling hos Frälsningsarmén. Foto; Annelie Sandberg

Så löd några av frågorna på höstens Quiz Night på Frälsningsarmén i Skillingaryd som gick av stapeln i lördags. En Quiz Night – frågesporttävling – som blev en intensiv tävling där det till slut bara skiljde några poäng mellan mellan vinnande bordet och tvåan.

Och för att vinna gällde det att vara allmänbildad, och dessutom ha ett lag med många olika kunskapsområden och erfarenheter representerade för att att kunna såväl smala historiefrågor, kända sporthändelser och känna igen filmer och TV-serier där svaren sträckte sig från sovjetisk stumfilm från 20-talet till den moderna Disneyklassikern ”Frost”.

Någon uttryckte att att det var ”Skillingaryds svåraste frågesport”, men det hindrade inte många lag för att slåss om förstaplatsen och de fina priserna: En pappersmugg fylld med äkta chokladpengar!

Dessutom fanns under tävlingen gång möjlighet att på olika sätt skänka pengar till Frälsningsarmén så att det går att arrangera Quiz Night, och mycket annat, även i framtiden och även det resulterade i en god inkomst som bådar gott för fler Quiz Night i framtiden.

Text; Frälsningsarmén

Frågesport där marginalerna var små mellan första och andra plats. Foto; Annelie Sandberg

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *