Nyheter

Från hand till fot på Hälsoknut

Nyheter För ett år sedan träffade vi massageterapeuten Maria Thydell då hon var ny hos Sylvia Lindströms fotvård i Skillingaryd. I dag finns två nya ansikten när vi besöker salongen: skönhetsspecialisten Sandra och fotterapeuten Helen.

Glada kollegor. Från vänster Helen, Maria och Sandra.

Det är entusiastiska entreprenörer vi möter när vi öppnar dörren mot centralplan i Skillingaryd. – Jag är lyrisk, utbrister Maria som ser det här som en nystart för de nya kollegorna hon har bredvid sig: Sandra Bertasiene och Helen Sköld. 

Vi undrar förstås hur de här tjejerna fann varandra?

Vi börjar med Helen Sköld, som är medicinsk diplomerad fotterapeut. Hon är född i Bottnaryd och bor i dag i Horsarp mellan Vaggeryd och Bondstorp. I elva år har hon haft mottagning på Liljeholmen i Jönköping. Eftersom bostadsorten är nära Vaggeryd fanns tanken på att vilja göra fotvård i Vaggeryd. Sagt och gjort, Helen lade ut en notis på sociala medier att hon sökte lokal. Maria Thydell såg inlägget och tände på idén. 

– Jag hade totalt snöat in mig på att hitta en lokal i Vaggeryd, men nu blev det här helt fantastisk bra, menar Helen. 

Sylvia Lindström slutar under våren och Helen kommer in i salongen. 

– Jag känner inte till Skillingaryd så jättebra, men jag går hos tandläkaren här, säger Helen med ett stort leende. Jag är också friskvårdsmassör och gör öronpiercingar. Jag har läst till fotterapeut vid Axelssons och blev färdig 2006, sedan dess har jag varit egen företagare. Från den 1 maj finns jag här i Skillingaryd. Att vara medicinsk fotterapeut betyder att jag kan ta emot diabetiker. Det här känns jätteroligt, spännande och jag är oerhört taggad över att komma igång. Jag kände första gången jag träffade de här tjejerna att jag kommer trivas jättebra, menar Helen. 

Helen är också friskvårdsmassör och kan därmed också täcka upp när Maria inte är på plats. 

Maria kommenterar:
– Att det kunde bli så här bra. När man träffades första gången fick jag direkt den här goa magkänslan. Vi kommer framöver att erbjuda mycket under samma tak, det känns inspirerande. 

Sandra Bertasiene har bott i Skillingaryd sedan den 1 november och hon såg också Helens efterlysning av lokal… 

– Jag såg att Helen sökte efter plats till hennes verksamhet och under hennes efterlysning hade Maria kommenterat. Jag skickade direkt ett meddelande till Maria att jag också var intresserad och berättade kort vad jag sysslar med. Samma vecka träffades vi här i salongen och det kändes så rätt direkt. Först måste jag tacka Helen som sökte lokal och tacka Maria för att hon tipsade. Det här blev bättre än jag någonsin hade önskat mig, berättar Sandra. 

Sandra tar hand om naglar och ögonbryn och är skönhetsspecialist. Hon har nyligen flyttat från Irland till Sverige. Sandra är född i Litauen och familjen har bott i Norge i några år. 

– Om de undrar var jag kommer ifrån säger jag att jag är internationell, säger Sandra och ler. 

Knappt en halvtidstjänst har Sandra i dag på Hooks Herrgård och resterande tid finns Sandra vid Hälsoknuten sedan någon vecka tillbaka. 

Det lyser kring och om tjejerna som funderar på vad och hur de ska göra om i lokalen och planerar för olika event… 

– Sylvia tog in mig med öppna armar och gjorde allt för att hjälpa mig igång med min verksamhet, vilket har betytt oerhört mycket för mig. Nu vill jag göra detsamma för min nya kollegor.  Jag är jätteglad och nöjd att få jobba tillsammans med Sandra och Helen, avrundar Maria Thydell.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *