Nyheter

Från kulturskolan till Tallnäs

Nyheter 15-årige Alexander Wittek från Vaggeryd gjorde succé vid privat spelning på stiftsgården Tallnäs

Tillsammans med rutinerade Stefan och Kenneth gjorde 15-årige Alexander succé

Blott 15-årige Alexander fanns med och gjorde kvällen för de festdeltagare som hade samlats på Tallnäs utanför Skillingaryd.

– Det började som en utmaning med en spelning i Bor. Nu är det sjätte gången vi spelar tillsammans. Trummor är rätt lätt och även om jag inte kan hela repertoaren ikväll hänger jag med bra. Intresset för musik har alltid funnits där och jag har full uppsättning med trummor där hemma. Jag spelar många instrument i kulturskolan i Vaggeryd men trummor är det bästa och roligaste, säger Alexander som går i klass 9D på Hjortsjöskolan i Vaggeryd. 

Tillsammans med Stefan Wiberg, Vaggeryd, på sång och gitarr och Kenneth Carlsson, Gnosjö, piano och sång gjorde trion en bejublad tillställning vid Tallnäs.

– Vilken kille, han kommer att gå långt, så otroligt duktigt och skicklig, säger Susanne Wiman från Färgelanda.

– Blev väldigt överraskad hur rutinerad han verkade vara trots sin unga ålder. Ett lovande löfte skulle jag säga, menar Ing-Marie Rydqvist från Kosta.

– Mjuk och fin kille. Väldigt duktig för sin ålder tycker jag. Inte de lättaste låtarna som han skulle spela heller då han knappt hört alla, men klarade det fantastiskt bra, säger Eva Höglund från Malmköping.

Helen Greus från Hedekas ”Vilken fantastisk känsla han hade pojken”.

När Alexander slutar nian på Hjortsjöskolan ska han gå teknikprogrammet på Fenix i Vaggeryd, och vem vet, han kommer framöver kanske bli kändis genom musiken…

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *