Nyheter

Från måndag sker undervisningen digitalt…

Nyheter Eleverna vid Fenix i Vaggeryd kommer under dagen att få information av rektor och undervisande lärare, där undervisningen från och med måndag kommer till största del att ske över teams men också över lärplattformen "It´s learning". Eleverna förväntas sköta sina studier hemifrån, enligt gällande schema.

Arkivfoto från studenten i juni

Till skillnad från vårens fjärrundervisning så finns det vissa undantag från fjärrundervisningen och det är praktiska moment i en kurs, nationella prov, elever som går introduktionsprogram, gymnasiesärskola och Lärvux.

Exempelvis står det svenska på schemat kl 8.20-11.00 så förväntas eleven arbeta med sina svenskuppgifter under den tiden. Undervisande lärare kommer då också att finnas tillgänglig digitalt. Givetvis går det att kontakta lärarna under hela skoldagen. Lärarna har sina lektioner som vanligt i skolan.

Elever som är sjuka ska sjukanmäla sig som vanligt för att undervisande lärare ska veta att den eleven inte finns tillgänglig för undervisning digitalt under dagen. Eleverna ska vara uppkopplade i god tid och vara synliga. Vi vet av erfarenhet att det är lättare att studera om man följer sina vanliga rutiner (klä på sig, äta frukost, sitt på ett bra ställe, med mera).

Om någon elev har glömt någon bok i skolan så går det bra att hämta böcker eller annat material. Däremot ska eleverna inte vistas i skolan någon längre tid.

Förvaltningen vill poängtera att skolan inte är stängd, utan undervisningen sker på annat sätt. Alla elever förväntas arbeta med hjälp av digitala instruktioner.

Fotnot: Pressmeddelande från Vaggeryds kommun

Fenix har fjärrundervisning året ut, enligt nationella rekommendationer som lämnades under gårdagen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *