Nyheter

Från Metoo till Wetoo

Nyheter Om jämställdhet, genus och hbtq föreläste Frida Ohlsson Sandal i Vaggeryds kyrka

Frida Ohlsson Sandahl

Sista onsdagen i varje månad bjuder svenska kyrkan i Vaggeryd in någon spännande gäst för att berätta om olika saker i samhället. Denna gången hade man bjudit in Frida Ohlsson Sandahl som arbetat med frågor om jämställdhet, genus och hbtq under mer än 15 år.

– Det är viktiga frågor för alla, säger Frida och fortsätter med att peka på vikten av att identifiera sig själv för att ha förmågan att förstå andra.

Föreläsningen utgick ifrån att vi alla måste lära oss att förstå vad det är som händer runt om oss och vikten av att bemöta personer med respekt. När du träffar en människa för första gången är det lätt att bilda sig en uppfattning om personen ifråga, en uppfattning som kan visa sig vara helt fel. När du funderar djupare över detta är förmågan att ändra sig avgörande. Alla människor måste få en chans och ska inte bli offer för jargonger och omedvetna kränkningar.

Efter alla är med arbete inom dessa områden växte det fram ett beslut hos Frida om att hon vill bli präst. Sedan tre år läser hon teologi på distans på Umeå universitet och är mycket engagerad i ”Regnbågsnyckeln”. ”Regnbågsnyckeln” är ett ekumeniskt material om hbtq-frågor i församlingen. Det är en processmodell med avsikt att ge trygghet för hbtq-personer i församlingen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *